Τασούλας: Οι υπάλληλοι της Βουλής μου παραπονιούνται ότι έχει πολλή δουλειά

featured image

Παράπονα κάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής, όπως ανέφερε ο Κώστας Τασούλας, για την πυκνή δραστηριότητα στις επιτροπές και το νομοθετικό έργο, που υπάρχει αυτή την περίοδο. Ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε πάντως «δίκαιες» αυτές τις μικρές «διαμαρτυρίες» σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Ο κ. Τασούλας διευκρίνισε πάντως ότι «αντέχουμε σε αυτή την πυκνή διαδικασία», επειδή η Βουλή «είναι ένα καλοδουλεμένο μηχάνημα», παραδεχόμενος ότι έτσι ήταν ήδη πριν από την ανάληψη της προεδρίας από τον ίδιο.

Όσον αφορά στην προανακριτική επιτροπή σημείωσε ότι υπήρξε μία ενοχλητική και αχρείαστη ένταση, που ευτυχώς έληξε και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να είναι στην ίδια υπόθεση το ίδιο πρόσωπο και εισαγγελέας και μάρτυρας, χαρακτηρίζοντας τη σχετική συζήτηση για τη συμμετοχή των κυρίων Πολάκη και Τζανακόπουλου στην επιτροπή «περιττή και εκ του πονηρού».

«Θα ήμουν ψεύτης αν σας έλεγα ότι παρακολουθούσα όλη αυτή την ένταση με αταραξία» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η ψηφοφορία θα γίνει τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, η δε συζήτηση ξεκινά στην Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα και θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα. Εκτίμησε, δε, ότι η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, με κάποιες διαφωνίες, αλλά χωρίς καβγάδες, αντεγκλήσεις ή κατηγορίες για αντιθεσμική συμπεριφορά.

Ξεχώρισε, δε, ως τις σημαντικότερες αλλαγές στο Σύνταγμα τη νέα διαδικασία για την προεδρική εκλογή, τη δραστική περικοπή των δικαστικών προνομίων για τους πολιτικούς και τη διευκόλυνση στη συγκρότηση των ανεξάρτητων αρχών.

Επέρριψε δε ευθύνες στην προηγούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για ολιγωρία σε σημαντικές αλλαγές στο Σύνταγμα σε τομείς όπως η Παιδεία, η Δικαιοσύνη και η ανάπτυξη.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.