Τι είναι οι κόκκινες ελιές στο σώμα μας, πότε εμφανίζονται και τι σημαίνουν για την υγεία μας

featured imageΚόκκινες ελιές: Εμφανίζονται μετά τα 25 έως 30 χρόνια και είναι γνωστά ως κερασόχροα αιμαγγειώματα ή στίγματα του δέρματος. Είναι κληρονομικές και αποτελούνται από αιμοφόρα αγγεία. Εμφανίζονται σε ποσοστό έως και 50% στους ενήλικες και θεωρούνται αρκετά συνηθισμένες, σύμφωνα με μελέτη. Επειδή βλέποντας τες οι περισσότεροι σκέφτονται ότι πρόκειται για μελάνωμα να διευκρινιστεί ότι πρόκειται για καλοήθεις αγγειακές βλάβες. Το πρόβλημα είναι μόνο αισθητικό. Είναι έκτοπες δυσπλασίες αγγειακής φύσης του δέρματος. Είναι όλα τα σκούρα κόκκινα στίγματα που μπορεί να εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος.
[expander_maker more="Διαβάστε περισσότερα" less="..."] Οι κόκκινες ελιές εμφανίζονται οπουδήποτε στο σώμα, αλλά τα πιο συνηθισμένα μέρη είναι το στήθος, το στομάχι και η πλάτη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα κερασοειδές αιμαγγείωμα μπορεί να αλλάξει σχήμα με την πάροδο του χρόνου και να γίνει πιο επίπεδο πάνω στο δέρμα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο ξύρισμα και στο ξύσιμο. Μπορεί να σπάσει ή να εμφανιστεί αιμορραγία. Εάν αλλάξει μέγεθος, χρώμα, ή υφή, θα πρέπει να ενημερωθεί γιατρός.

Κόκκινες ελιές : Εμφανίζονται έως και 50% στους ενήλικες

Τα κερασοειδή αιμαγγειώματα μπορεί να συγχέονται με τα αγγειώματα αράχνης, τα οποία είναι ένα είδος κόκκινης κηλίδας, πιο σκούρα στη μέση και έχουν κοκκινωπούς ιστούς που εκτείνονται. Τα αγγειώματα αράχνης, είναι σημάδι ηπατικών προβλημάτων. Γενικά, οι κόκκινες ελιές είναι αβλαβείς αν δεν αλλάζουν πάρα πολύ. Εάν παραμείνουν τα ίδια με την πάροδο του χρόνου, είναι καλοήθεις και δεν προκαλούν πόνο ή μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας. Σε ηλικία κάτω από 30 ετών και χωρίς ιστορικό κόκκινων ελιών στην οικογένεια, αλλά με εμφάνιση στο δέρμα, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες κινδύνου για ηπατικές δυσλειτουργίες και ορμονικές αλλαγές.

Δειτε επισης - Η ομιλία του Γεωργούλη στην Ευρωβουλή θύμισε λίγο τις δηλώσεις του προέδρου του Εδεσσαικού

Υπάρχουν επίσης μελέτες που υποδηλώνουν ότι το χημικό βρωμίδιο, ένα συστατικό που βρίσκεται στα καθημερινά αντικείμενα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα συστατικά ψησίματος, τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα πλαστικά. Αυτό, δημιουργεί μια ορμονική ανισορροπία που οδηγεί σε κερασοειδή αιμαγγειώματα. Αν εμφανιστούν κόκκινες ελιές το καλύτερο είναι να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας. Όσο μεγαλώνουμε αλλάζουν, σκεφτείτε ότι το 70% των ατόμων ηλικίας άνω των 70 ετών, έχει ένα ή περισσότερα από αυτά τα μικρά κόκκινα εξογκώματα.

Δειτε επισης - Πως πέρασαν τα χρόνια: Διάσημοι Έλληνες που ξεχάσαμε πως ήταν νέοι (μερος 2ο)

[/expander_maker]


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.