Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι είχε υποσχεθεί

featured image

Για αλλαγή του οικονομικού κλίματος κι αποκατάσταση της κανονικότητας κάνει λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη αναφορικά με τους πρώτους μήνες της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, σημειώνοντας ότι «οι πολίτες βλέπουν μια κυβέρνηση η οποία υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και μάλιστα πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι είχε υποσχεθεί».

Για το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι «η διαχείριση του θα απαιτήσει το σύνολο των δυνάμεων της κυβέρνησης και της χώρας» και πως τα αποτελέσματα των ενεργειών της κυβέρνησης θα φανούν στο μέλλον.

Σχετικά με την προανακριτική για την υπόθεση Novartis, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ελλείψει επιχειρημάτων, προσπάθησε να μπαχαλοποιήσει τη διαδικασία» και προσθέτει ότι «η προσπάθειά του αυτή έπεσε στο κενό και τώρα έρχεται η ώρα της αλήθειας».

Διαβάστε κάποια αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής:

Κυρία Μπακογιάννη, η νέα κυβέρνηση συμπλήρωσε 4 μήνες. Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το σημαντικότερο επίτευγμά της μέχρι τώρα και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση για εκείνη το αμέσως επόμενο διάστημα;

«Αναμφισβήτητα, το σημαντικότερο επίτευγμα της κυβέρνησης είναι η αλλαγή του οικονομικού κλίματος και η αποκατάσταση της κανονικότητας. Οι πολίτες βλέπουν μια κυβέρνηση η οποία υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και μάλιστα πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι είχε υποσχεθεί, γεγονός το οποίο δημιουργεί και στην κοινωνία και στην αγορά ένα κλίμα αισιοδοξίας και σιγουριάς. Και ως γνωστόν η οικονομία είναι 50% ψυχολογία και 50% αριθμοί. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να πετύχει τους στόχους τους οποίους έχει βάλει στην οικονομία και την ανάπτυξη για να έρθουν επενδύσεις που θα φέρουν πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές. Σίγουρα μεγάλη πρόκληση είναι και η διαχείριση των σύνθετων θεμάτων εξωτερικής πολιτικής».

Στην πρόσφατη συνάντηση της Κ.Ο. της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως είναι η τελευταία φορά που γίνεται μαζική μεταφορά προσφύγων από τα νησιά προς την ενδοχώρα. Τι είναι αυτό που σας κάνει να πιστεύετε ότι η πολιτική που εφαρμόζει η νέα κυβέρνηση στο μεταναστευτικό θα διασφαλίσει ότι δεν θα βρεθεί η χώρα και στο μέλλον αντιμέτωπη με πολύ αυξημένες ροές;

«Από τη στιγμή που δεν εξαρτώνται από μας, αλλά από γεγονότα τα οποία δημιουργούνται εκτός των ελληνικών συνόρων, αντιλαμβάνεστε ότι τέτοιου είδους συμβόλαιο δεν μπορεί να υπογράψει κανένας. Αυτό το οποίο, όμως, μπορούμε να πούμε είναι ότι το πρόγραμμα το οποίο υλοποιεί η κυβέρνηση, με βασικούς άξονες την αποσυμφόρηση των ακριτικών νησιών μας και τις επιστροφές μεταναστών στις χώρες προέλευσης, θα έχει αποτελέσματα τα οποία θα φανούν μέσα στον επόμενο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, το μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα, η διαχείριση του οποίου θα απαιτήσει το σύνολο των δυνάμεων της κυβέρνησης και της χώρας».

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζει πάντως από την πλευρά της στην κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να συγκρατήσει το ακροδεξιό ακροατήριο με νόμο και τάξη». Τι απαντάτε;

«Η ασφάλεια των πολιτών δεν είναι δεξιό δικαίωμα, ούτε δεξιό ούτε αριστερό ούτε κεντρώο. Η ασφάλεια των πολιτών είναι ακρογωνιαίος λίθος της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα το οποίο θα έπρεπε κάποιος να σκεφτεί πριν βγάλει τέτοιου είδους ανακοινώσεις».

Πώς σχολιάζετε όλη αυτή την πολιτική αντιπαράθεση για τη σύνθεση της Προανακριτικής;

«Κοιτάξτε, ξεκάθαρα πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απόλυτη αδυναμία επιχειρημάτων. Και ελλείψει επιχειρημάτων, προσπάθησε να μπαχαλοποιήσει τη διαδικασία. Όμως η προσπάθειά του αυτή έπεσε στο κενό και τώρα έρχεται η ώρα της αλήθειας».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.