Πιτίνο: Αν ο Αντετοκούνμπο πάει στους τελικούς του ΝΒΑ, δύσκολα θα έρθει στο Προολυμπιακό

featured image

Ο Ρικ Πιτίνο ρωτήθηκε για την κλήρωση της Εθνικής Ελλάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά, στο περιθώριο δηλώσεων για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μπασκόνια για τη Euroleague όπου θα κάνει το νέο του ντεμπούτο στον πράσινο πάγκο.

«Ο Καναδάς έχει ένα αβαντάζ γιατί παίζει στην έδρα του κι έχει ίσως τους πιο ποιοτικούς παίκτες μετά τις ΗΠΑ. Η Βικτόρια είναι μία πόλη με πολλούς Έλληνες. Για εμάς θα εξαρτηθούν πολλά από το αν θα έρθει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Στη συνέχεια ο Πιτίνο, τόνισε: «Η ομάδα του έχει το καλύτερο ρεκόρ αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ και αν φτάσει μέχρι τους τελικούς, δύσκολα θα είναι στο Προολυμπιακό και θα έχουμε μεγάλο... βουνό να ανέβουμε. Θα έχουμε όσο το δυνατόν γίνεται την πιο ανταγωνιστική ομάδα κι είμαι βέβαιος ότι θα εμφανιστούμε πολύ καλοί».

Όσο για το ματς του Παναθηναϊκού με την Μπασκόνια, είπε: «Η Μπασκόνια είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες επιθετικά στην Εuroleague. Παίζει πολύ με το 4άρι της (Σενγκέλια), που είναι υποψήφιος MVP. Έχει επίσης τον Στάουσκας, που είναι ένας πολύ επικίνδυνος παίκτης. Οι ομάδες αντιμετωπίζουν τον Σενγκέλια με βοήθειες κι αυτό του επιτρέπει να βρει τους ελεύθερους συμπαίκτες του».

Για τον αντικαπνιστικό νόμο: «Θέλω οι Έλληνες να έχουν μία μεγάλη ζωή γεμάτη υγεία. Επίσης, να τους μένει φωνή ακόμη και μετά το τέλος των αγώνων (γέλιο)».

Για το πώς νιώθει που επιστρέφει στο ΟΑΚΑ: «Μου έλειψαν οι οπαδοί της ομάδας. Έχω πει ότι μου θυμίζουν αυτούς του Κεντάκι. Ακολουθούν την ομάδα και εκτός έδρας. Το αυριανό παιχνίδι κρύβει παγίδες γιατί προερχόμαστε από δύο νίκες που έχουν φέρει ενθουσιασμό. Εμείς με την ανάλυση των όσων πρέπει να κάνουμε, θα πρέπει να αποφύγουμε τις παγίδες. Μόνο η Μακάμπι κατάφερε να περιορίσει το ταλέντο της Μπασκόνια που είναι σπουδαίο».

 

Πηγή: www.newsbeast.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.