«Η συνάντηση του Βερολίνου αποτελεί θετικό βήμα στην προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού»

featured image

Το μήνυμα πως «η Ελλάδα, όπως πάντα, θα είναι αδιαλείπτως έτοιμη και διαθέσιμη να συνδράμει τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στις προσπάθειές του» έστειλε με δήλωσή του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση του Βερολίνου, είπε πως αποτελεί ένα θετικό βήμα στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος, που παραμένει κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Περαιτέρω, ο κ. Γεννηματάς τόνισε πως η συνάντηση επιβεβαίωσε την προσήλωση στην ανάγκη επίλυσης στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και κατέγραψε την ανάγκη ταχείας επίλυσης του ζητήματος και την πρόθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή.

H τριμερής συνάντηση στο Βερολίνο ανοίγει τον δρόμο για αμοιβαία αποδεκτό συμβιβασμό, λέει η Ρωσία

Η Ρωσία χαιρέτισε την πρόθεση για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό που επιδείχθηκε, όπως επισημαίνει, από τα μέρη στο τέλος της τριμερούς συνάντησης στο Βερολίνο, εκφράζοντας την ετοιμότητά της να συνεχίσει την ενεργό βοήθειά της στις διεθνείς προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και την πεποίθηση πως η συνάντηση στο Βερολίνο ανοίγει τον δρόμο για την εξεύρεση ενός αμοιβαία αποδεκτού συμβιβασμού που θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την επανένωση του νησιού.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία, σημειώνεται με ικανοποίηση «η κατ’ αρχήν σύμπτωση της θέσης των πλευρών επί των βασικών παραμέτρων της μελλοντικής διευθέτησης του Κυπριακού και η υποστήριξη στη δέσμευση του ΓΓ του ΟΗΕ για συνέχιση των προσπαθειών του προς αυτή την κατεύθυνση».

«Πιστεύουμε ότι η συνάντηση στο Βερολίνο ανοίγει τον δρόμο για την εξεύρεση ενός αμοιβαία αποδεκτού συμβιβασμού που θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την επανένωση του νησιού. Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει την ενεργό της βοήθεια στις διεθνείς προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που υποδηλώνουν την εγκαθίδρυση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας στην Κύπρο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: www.newsbeast.grΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.