Συγκλονίζει ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έδωσε μάχη με τον καρκίνο

featured image

Δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν αθλητή με προσόντα και φιλοδοξίες να ξεπερνά τα σημαντικά εμπόδια που βγαίνουν στον δρόμο του, ιδίως όταν αυτά έχουν να κάνουν με ζητήματα υγείας. Ειδικά αν πρόκειται για μάχη με τον καρκίνο, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο περίπλοκα, όπως διηγήθηκε ο Μαξ Τέιλορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τον Σεπτέμβρη του 2018, ο 19χρονος αμυντικός των «κόκκινων διαβόλων» ενημερώθηκε ότι είχε όγκο, παρότι οι αρχικές εξετάσεις είχαν δείξει απλώς μια κύστη στους όρχεις. «Στην αρχή σκεφτόμουν αν θα μπορούσα να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο, αλλά φτάνει μια στιγμή που όταν κλείνει η πόρτα και είσαι μόνος σου, σκέφτεσαι πραγματικά ότι υπάρχει φόβος για τη ζωή σου», τόνισε.

Ωστόσο, ήταν αποφασισμένος να μην το βάλει κάτω. Υποβλήθηκε στην απαραίτητη επέμβαση, η οποία είχε διάρκεια περισσότερες από πέντε ώρες. Η περιγραφή του για τη νύχτα που βίωσε μετά την πρώτη χημειοθεραπεία, συγκλονίζει. «Είναι αυτό το σύνδρομο που μοιάζει με ίωση. Είσαι ξύπνιος, τρέμεις ολόκληρος, ιδρώνεις τελείως, αλλά ταυτόχρονα κρυώνεις περισσότερο. Από εκείνο το σημείο αρχίζει η αρρώστια», επισήμανε.

Οι χημειοθεραπείες κράτησαν περισσότερο από δύο μήνες, προτού αποφασιστεί ο νεαρός ποδοσφαιριστής να κάνει και την επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου. Τον Σεπτέμβρη του 2019 επέστρεψε στις προπονήσεις, για να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι πλέον επανήλθε για να κάνει αυτό που αγαπά και πως είναι διατεθειμένος να μην τον σταματήσει η ασθένεια.

«Δεν θέλω να με θυμούνται απλά επειδή είχα καρκίνο. Είναι ένα κομμάτι μου, το πέρασα, αλλά δεν με προσδιορίζει ως άτομο αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά. Βεβαίως, του πήρε λίγο καιρό να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς, έκανε ένα «αγροτικό» στη δεύτερη ομάδα της Γιουνάιτεντ, αλλά πλέον ανήκει... στους Άνδρες. Μάλιστα, βρίσκεται στην αποστολή για το εκτός έδρας ματς με την Αστάνα, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Δείτε την εξομολόγησή του:

Πηγή: www.newsbeast.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.