Παπαδημούλης: Έχουμε ένα όργιο ρουσφετολογίας

featured image

Για όργιο ρουσφετολογίας έκανε λόγο σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο FM 104,9» ο κ. Παπαδημούλης είπε:

«Έχουμε ένα όργιο ρουσφετολογίας. Οι 112 διοικητές των νοσοκομείων διορίστηκαν με ακραία ρουσφετολογικά κριτήρια, η πλειοψηφία τους δεν έχει καμία σχέση με την υγεία -στενά κομματικοί, απόστρατοι, αποτυχόντες πολιτευτές. Η κορυφή του παγόβουνου ήταν ο 80χρονος κ. Πατέρας, που επειδή "ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες" τον εξανάγκασαν σε παραίτηση, αλλά αυτό δείχνει τη ρουσφετοκρατία που δεν έχει καμία σχέση με τα περί αριστείας και αξιοκρατίας, που "πιπίλαγε" τον κόσμο ο κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά έλεγε στον Παπαχελά -υπάρχει το βίντεο- "εγώ δε θα διορίσω αποτυχόντες πολιτευτές στα νοσοκομεία". Έκανε το ανάποδο. Από ό,τι διαβάζω ο Κικίλιας έπαιξε σε αυτό το θέμα το ρόλο του κομπάρσου. Ήταν το γραφείο Μητσοτάκη, αυτό το υπερόργανο που έχει φτιαχτεί στο Μαξίμου, που έκοψε και έραψε».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι τώρα υλοποιεί αυτά που παρέλαβε από την κυβέρνηση Τσίπρα, "τρώει από τα έτοιμα"», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τη θετική -ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου- εισήγηση του EuroWorking Group για την ενεργοποίηση της επόμενης δέσμης των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε:

«Ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη που υλοποιεί βήμα βήμα το μεγάλο κέρδος που πέτυχε η κυβέρνηση Τσίπρα τον Αύγουστο του 2018 με μία σημαντική ελάφρυνση του χρέους, αλλά και με την ενεργοποίηση επιστροφής κερδών από τα ελληνικά ομόλογα. Ο δικός της προϋπολογισμός, "ιδιοκτησίας Νέας Δημοκρατίας" θα είναι ο προϋπολογισμός του 2020 και αυτός ο προϋπολογισμός θα σηματοδοτήσει και το τέλος της περιόδου χάριτος, γιατί θα φανεί καθαρά σε αυτόν η αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του Μητσοτάκη. Είχε υποσχεθεί ρυθμό ανάπτυξης 4%, μετά τις εκλογές το προσγείωσε στο 3%, στον προϋπολογισμό προβλέπουν 2,8%, όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν γύρω στο 2%. Ακόμη και ο Στουρνάρας που είναι "πιο Νέα Δημοκρατία" και από τον Μητσοτάκη και που άλλαξε τις προβλέψεις του μόλις κέρδισε τις εκλογές η ΝΔ, προβλέπει 2,4% μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας».

«Το δεύτερο θέμα» πρόσθεσε «είναι ότι οι περίφημες ελαφρύνσεις των 6 δισ. προεκλογικά, που έγιναν 1 δισ. και από αυτό το 70% πάει στα ισχυρά, τα μεγάλα εισοδήματα -κυρίως μέσα από τη μείωση της φορολογίας των κερδών για τις επιχειρήσεις και της φορολογίας για τα μερίσματα, που δεν αφορούν το 95% του ελληνικού λαού. Για τη μεσαία τάξη, που είχαν "μπουκώσει" με υποσχέσεις δεν υπάρχουν οφέλη, αλλά αντίθετα επιβαρύνσεις που θα έλθουν μέσα από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών».

Σε ό,τι αφορά την επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ για το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου και τις αξιώσεις της στην περιοχή ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε:

«Για τις προκλήσεις της Τουρκίας, που είναι ένα συνεχές φαινόμενο εξακολουθητικό, αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να ενεργοποιηθούν επιτέλους αυστηρές κυρώσεις με βάση το πλαίσιο που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι από τη Σύνοδο Κορυφής μετά από την επίμονη προσπάθεια και άριστη συνεργασία του Τσίπρα με τον Αναστασιάδη. Είναι ευθύνη του κ. Μητσοτάκη να πιέσει, να φτιάξει συμμαχίες, για να υπάρξουν επιτέλους κυρώσεις στην Τουρκία και να μην τη χαϊδεύουν διάφορες μεγάλες χώρες της Ευρώπης για λόγους γεωπολιτικών ή κυνικών οικονομικών συμφερόντων».

Καταλήγοντας πρόσθεσε: «Σε αυτό το θέμα αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει το σωστό, μπορεί να λογαριάζει και στη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως στηρίζουμε όσα είπε χθες ο Δένδιας στη Βόρεια Μακεδονία, που επισκέφθηκε τα Σκόπια -είπε ότι θέλει τη Συμφωνία των Πρεσπών, την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας- και τον καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα και αφιερώνουμε τις δηλώσεις Δένδια στη Βόρεια Μακεδονία σε όσους εξαπάτησε η ΝΔ κατεβάζοντάς τους στα συλλαλητήρια με περικεφαλαίες, Βουκεφάλες κ.λπ.».

Πηγή: www.newsbeast.grΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.