ΚΚΕ: Σημαιοφόρος του αντικομμουνισμού η Ε.Ε.

featured image

«Η αντικομμουνιστική φιέστα που διοργανώθηκε για την πτώση του τείχους του Βερολίνου με την ομιλία Σόιμπλε, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, επιβεβαιώνουν το ρόλο της ΕΕ ως σημαιοφόρου του αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της Ιστορίας. Οι ιμπεριαλιστές για ακόμη μια φορά διαστρέφουν την αλήθεια και την Ιστορία. Το τείχος ήταν το αποτέλεσμα της επέμβασης κι επιθετικότητας των ιμπεριαλιστών, της διαρκούς υπονόμευσης της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (ΓΛΔ)» επισημαίνει η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

«Πίσω από τα συνθήματα για «ελευθερία και δημοκρατία» κρύβουν ότι οι μόνοι που πραγματικά «απελευθερώθηκαν» μετά τα αντεπαναστατικά γεγονότα 89-91 ήταν οι καπιταλιστές και οι επιχειρηματικοί τους όμιλοι που ξεσαλώνουν μέχρι σήμερα, επιβάλλοντας τη σκλαβιά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, τη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων λάστιχο, της ζωής χωρίς δικαιώματα» αναφέρει η ΕΟ του ΚΚΕ προσθέτοντας: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις της, κατά τα άλλα... "υπερασπιστές της ελευθερίας", περικόπτουν το δικαίωμα στην απεργία, τη διαδήλωση, επιδιώκουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς κάτω από την μπότα της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Απαγορεύουν κομμουνιστικά κόμματα όπως και τα σύμβολά τους. Μιλούν για τις μεθόδους παρακολούθησης στη ΓΛΔ ενώ οι ίδιοι προωθούν το μαζικό ηλεκτρονικό φακέλωμα, τη γενικευμένη, ακόμη και προληπτική, παρακολούθηση των πάντων».

Υπογραμμίζει ότι «η αστική δημοκρατία τους λειτουργεί προς όφελος της μειοψηφίας των εκμεταλλευτών, πρόκειται για δικτατορία του κεφαλαίου».

Η ΕΟ του ΚΚΕ προσθέτει πως «η αλήθεια είναι ότι η πτώση του τείχους του Βερολίνου ύψωσε περισσότερα αόρατα «ταξικά τείχη» για τους λαούς, που είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να επιδεινώνεται δραματικά όλα αυτά τα χρόνια. Η ΕΕ κι οι κυβερνήσεις της των 100 εκατομμυρίων φτωχών, των 20 εκατομμυρίων ανέργων, των 5 εκατομμυρίων αστέγων, κρύβουν ότι στο σοσιαλισμό δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο η λέξη "ανεργία" κι οι λαοί απολάμβαναν καθολικά κατοχυρωμένα δικαιώματα στην εργασία, την κατοικία, τη δωρεάν παιδεία και υγεία. Τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, παρά τις αδυναμίες, αποτελούν μέχρι σήμερα αμείλικτο κι άσβεστο συγκρίσιμο μέγεθος με την καπιταλιστική βαρβαρότητα εξ ου και η νοσταλγία των λαών για όσα είχαν κι έχασαν».

«Η άθλια αντικομμουνιστική προπαγάνδα τους και με το πρόσφατο κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, στοχεύει κυρίως στη νέα γενιά και φανερώνει ότι ανεξάρτητα από το σημερινό, αρνητικό για τους λαούς συσχετισμό δύναμης, με έναν φόβο ζει η αστική τάξη... Αυτόν του νέου κόσμου, του σοσιαλισμού, χωρίς φτώχεια, ανεργία, κρίσεις, της αρχής του τέλους των πολέμων» αναφέρει ακόμα η ΕΟ του ΚΚΕ καταλήγοντας: «Ο αντικομμουνισμός, η προκλητική εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού και η παραχάραξη της ιστορίας δεν θα περάσουν. Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται με ψηφίσματα. Θα την ξαναγράψουν και πάλι οι ίδιοι οι λαοί με την αποφασιστική, ανυποχώρητη πάλη τους, για να κάνουν αυτοί κουμάντο στον πλούτο που παράγουν».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.