Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Δεν απορρίψαμε εμείς τις προτάσεις σας αλλά ο λαός στις εκλογές

featured image

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ομιλία του στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Τις προτάσεις σας δεν τις απορρίπτει σήμερα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τις απέρριψε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 7ης Ιουλίου» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε όσα είχε πει νωρίτερα ο κ. Τσίπρας.

«Σήμερα ευκαιρία να κάνουμε όσο το δυνατόν ψύχραιμη αποτίμηση. Ολοκληρώνεται μία διαδικασία η οποία ξεκίνησε στη Βουλή πριν από έναν χρόνο και από αύριο η χώρα θα έχει νέο Σύνταγμα. Θα φέρει τη σφραγίδα  της σημερινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αλλά θα είναι και προϊόν διακομματικής συναίνεσης. Ο συνολικός απολογισμός είναι θετικός, τον θεωρώ μεγάλο βήμα δημοκρατίας» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε ωστόσο «εκτός κλίματος» της όλης συζήτησης τον τόνο της ομιλίας του κ. Τσίπρα.

«Δεν ακούσατε κανένα πολιτικό αρχηγό αλλά ήταν και εκτός κλίματος σε σχέση με τη συζήτηση που έγινε στην επιτροπή» είπε. «Όπως είχαμε δεσμευτεί, προσεγγίσαμε τη συνταγματική αναθεώρηση με διαφορετικό τρόπο από εκείνον του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαδικασία ξεκίνησε στο φυσικό της χώρο, στη Βουλή, και όχι ως μαζική κομματική φιέστα στο προαύλιό της. Το Κοινοβούλιο εργάστηκε παραγωγικά σε προσδιορισμένο χρόνο» συμπλήρωσε.

«Γιατί ήταν αδρανές το Κοινοβούλιο 31 μήνες; Θυμηθήκατε τη συνταγματική αναθεώρηση προσχηματικά λίγο πριν τις εκλογές» είπε προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ενώ αναγνωρίζουμε όλοι ότι στη Μεταπολίτευση εκδηλώθηκαν σειρά αρρυθμίες, η πρότασή σας δεν περιλάμβανε λέξη για τη δημόσια διοίκηση, για την εκπαίδευση, για τη δικαιοσύνη, για το περιβάλλον. Το αποτέλεσμα ήταν από τις 154 προτάσεις αλλαγών, η προτείνουσα Βουλή να φέρει προς αναθεώρηση στην παρούσα Βουλή μόνο 40. Κι αυτό ήταν δική σας απόφαση» συνέχισε.

«Είναι προφανές πως η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, όταν έλεγε αναθεώρηση δεν ήθελε εκσυγχρονισμό του Συντάγματος αλλά της ματαίωσης μια σημαντικής αλλαγής, μιας «νεοφιλελεύθερης» πρότασης, της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων» είπε ο πρωθυπουργός.

«Είστε κατώτερος των περιστάσεων και μικρότερος ενώπιον της ιστορικής ευκαιρίας για τη χώρα» είπε προς τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως υπήρξε συμφωνία σε εννέα σημεία, εκ των οποίων τα δύο ήταν προτάσεις της ΝΔ στην προηγούμενη Βουλή, ενώ χαρακτήρισε τομή την πρόταση για την κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Πηγή: www.newsbeast.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.