Τσιάρας: Βάζουμε τέλος στις νησίδες ανομίας στο κέντρο της Αθήνας

featured image

Την κατάθεση νομοσχεδίου για την εξωδικαστική επίλυση διαφορών, που φιλοδοξεί να μειώσει τον όγκο της δικαστικής ύλης που συσσωρεύεται στις δικαστικές αίθουσες και καθυστερεί την επίλυση ιδιωτικών διαφορών, προαναγγέλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, με συνέντευξή του στα Παραπολιτικά.

Για το εν λόγω νομοσχέδιο, ο κ. Τσιάρας κάνει λόγο για «μεγάλη μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης» και δηλώνει ότι υιοθετούνται οι βέλτιστες πρακτικές και τα πιο επιτυχημένα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών.

Για τον νέο Ποινικό Κώδικα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει ότι μπαίνει ένα τέλος «στις νησίδες ανομίας στο κέντρο της Αθήνας», καθώς πλέον η χρήση εκρηκτικών υλών σε συγκεντρωμένο πλήθος ανάγεται σε κακούργημα, το οποίο τιμωρείται με κάθειρξη 10 ετών. Αναφέρει, επίσης, ότι αδικήματα όπως ο βιασμός και η διακίνηση μεταναστών τιμωρούνται, πλέον, με βαριές ποινές, τίθενται αυστηρότερα κριτήρια για την υφ" όρων αποφυλάκιση πολυισοβιτών, ενώ όσοι παραβιάζουν τους περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί με δικαστική απόφαση τιμωρούνται πλέον με αυστηρές ποινές.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρεται, επίσης, στη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια σημειώνοντας ότι αίρονται οι δυσλειτουργίες που καθυστερούν την αναδιάρθρωσή τους και δίνεται μια ανάσα στους χιλιάδες δανειολήπτες που σήμερα δεν μπορούν να «κουρέψουν» τα δάνειά τους.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.