Αντιπρόεδρος ΕΚΤ: Πολύ χαμηλός ο κίνδυνος ύφεσης στην Ευρώπη

featured image

Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διευρύνει την εργαλειοθήκη νομισματικής πολιτικής της για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει αποτελεσματική, επισήμανε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος.

Κατά την άποψή του, η «εργαλειοθήκη θα χρειαστεί να διευρυνθεί» υπό την έννοια ότι η κεντρική τράπεζα χρειάζεται να κάνει περισσότερα από τη συμβατική νομισματική πολιτική, όπως δήλωσε ο ντε Γκίντος σε τραπεζικό συνέδριο της BNP Paribas.

Η ΕΚΤ βρίσκεται στη διαδικασία αναθεώρησης της νομισματικής της πολιτικής και των εργαλείων που χρησιμοποιεί για να διατηρήσει τον πληθωρισμό σε επίπεδα κοντά στο 2% και να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Ο ντε Γκίντος χαρακτήρισε επίσης «πολύ χαμηλή» την πιθανότητα να βυθιστεί σε ύφεση η ευρωπαϊκή οικονομία. Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σημείο όπου η ανάπτυξη παραμένει «χαμηλότερα της δυνητικής», δήλωσε, ωστόσο, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ χρειάζεται να «δώσει ιδιαίτερη προσοχή» στην κατάσταση.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.