Πυρά Σκουρλέτη προς την κυβέρνηση: Κλιμακώνει τον αυταρχισμό απέναντι στη νεολαία

featured image

Κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται, άσκησε ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε σήμερα στη Λάρισα.

Ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «υπάρχει μια κλιμάκωση του αυταρχισμού από την κυβέρνηση συλλήβδην απέναντι στη νεολαία» και αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, σε κέντρο διασκέδασης, αλλά και στη σύλληψη του γραμματέα της Σπουδάζουσας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «με βάση το δόγμα νόμος και τάξη η ΝΔ πιστεύει πως θα ξεχάσουμε την παταγώδη αποτυχία της διαχείρισης του προσφυγικού, την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά και πως στον υποτιθέμενο αναπτυξιακό νόμο είδαμε να παίρνονται μέτρα που οδηγούν στην μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα».

Στην βάση τον παραπάνω ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε και τα εξής ερωτήματα, ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στη Λάρισα: «Η Ανάπτυξη γα τη Νέα Δημοκρατία περνά μέσα από την μείωση των εισοδημάτων των μισθωτών; Ανάπτυξη είναι οι φοροαπαλλαγές σαν φύλλο συκής των δεκάδων ευρώ για τους χαμηλόμισθους και των πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τους οικονομικά ισχυρούς;»

Αναφορικά με την κατάσταση στην ΔΕΗ ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «το πρώτο δείγμα γραφής της κυβέρνησης ήταν η απαξίωση της ΔΕΗ για να ανέβουν τα τιμολόγια» για να συμπληρώσει πως «το επόμενο βήμα ενάντια στην εταιρεία είναι η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ».

Σχετικά με το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι « η κυβέρνηση ανακαλύπτει τώρα ότι το προσφυγικό ζήτημα έχει να κάνει με γεωστρατηγικές αιτίες» και τόνισε πως με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση «έδειξε πόσο υποκριτικές ήταν αυτές οι αντιπολιτευτικές κορώνες του προηγούμενου διαστήματος που κινούταν σε μια κατεύθυνση ενός ρατσιστικού λαϊκισμού με τον οποίον είναι η ίδια αντιμέτωπη σήμερα».

Με αφορμή τα ζητήματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή ο κ. Σκουρλέτης άσκησε κριτική στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη λέγοντας ότι «περιμένουμε να ακούσουμε προτάσεις για τον αγροτικό κόσμο, από το να λέει ότι είναι αναγκαιότητα η βία και να δικαιολογεί την βία απέναντι στην νεολαία».

Σχετικά με την κατάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης είπε ότι «ξαναγυρίσαμε στα κενά των προηγούμενων ετών» αλλά και πως ακυρώνονται σχολές που ήταν δρομολογημένες να ανοίξουν από το 2020.

«Ο λόγος είναι φανερός. Όταν υπάρχουν νέες δημόσιες σχολές, σημαίνει πως κάποιοι νέοι άνθρωποι θα πάνε σε αυτές και δεν θα πάνε στις ιδιωτικές σχολές» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Τέλος, έκανε ειδική μνεία για τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας λέγοντας, πως «στα νοσοκομεία μεγαλώνουν τα κενά» σημειώνοντας παράλληλα πως «δεν είναι τυχαίο, καθώς το επόμενο βήμα για την κυβέρνηση είναι να παραχωρήσει την εκμετάλλευση ολόκληρων πτερύγων εντός των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες».

Σημειώνεται ότι στις 19:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή γενική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης θα είναι κεντρικός ομιλητής.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.