Αλέξης Τσίπρας - Φρανσουά Ολάντ: «Θερμή» συνάντηση με αγκαλιές

featured image

Με τον Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Παρίσι, στη Γαλλία. Ο Φρανσουά Όλαντ υποδέχτηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με μία ζεστή αγκαλιά ενώ αμέσως κάθισαν για να συζητήσουν.

Οι δυο άντρες μίλησαν για την Ελλάδα και τη Γαλλία αλλά και την Ευρώπη. Ο τέως Πρόεδρος της Γαλλίας ήταν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα όταν εκείνος διαπραγματευόταν με την Ευρώπη για τα μνημόνια και το χρέος της Ελλάδας, ως πρωθυπουργός της χώρας.

 

Ο Φρανσουά Ολάντ σε βιβλίο του είχε αποκαλύψει και ποια ήταν η πρώτη του εντύπωση όταν συνάντησε τον Αλέξη Τσίπα. «Ο γιακάς ανοιχτός, φαίνεται ευχάριστος, μιλάει αγγλικά με μια πολύ νόστιμη ελληνική προφορά, έχει γερή πολιτική εμπειρία αν και ομολογεί, χωρίς κίνδυνο να διαψευστεί, ότι είναι νεοφώτιστος στα μυστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης...» είχε γράψει.

Μετά από τη συνάντηση με τον Ολάντ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει σε δείπνο των διοργανωτών της εκδήλωσης εγκαινίων της έδρας Δημοσίου Χρέους του Πανεπιστημίου Sciences Po, που γίνεται προς τιμήν του, με την παρουσία «διανοουμένων, ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και opinion makers», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ταξίδι του Τσίπρα στο Παρίσι

Με ξενάγηση στο πρωτότυπο συνεργατικό σούπερ μάρκετ «La Louve» ξεκίνησε το ταξίδι του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Παρίσι, το οποίο θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην γαλλική πρωτεύουσα, ο Αλ. Τσίπρας θα εκφωνήσει ομιλία στην εκδήλωση εγκαινίων έδρας Δημοσίου Χρέους του πανεπιστημίου Science Po, ενώ, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Γάλλο τέως Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον απερχόμενο Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στο σούπερ μάρκετ «La Louve», πρώτο σταθμό της επίσκεψής του, ο Αλ. Τσίπρας ξεναγήθηκε από ιδρυτικά μέλη του εξαιρετικά πετυχημένου συνεργατικού εγχειρήματος. Το σούπερ μάρκετ αριθμεί πλέον 8.000 μέλη που ψωνίζουν καθημερινά, συμμετέχοντας παράλληλα στη χρηματοδότηση, τη διοίκηση και τη λειτουργία της επιχείρησης. Τα μέλη εργάζονται τρεις ώρες το μήνα και μπορούν να αγοράζουν ποιοτικά προϊόντα ακόμη πιο φθηνά.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, κατά την ξενάγηση, οι ιδρυτές και εργαζόμενοι εξήγησαν πώς οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά, ενώ το εγχείρημα έχει την υποστήριξη του Δήμου Παρισίου και τα κέρδη επενδύονται ξανά στο σούπερ μάρκετ.

Ο τρόπος διαχείρισης επιτρέπει ανταγωνιστικές και εξαιρετικά χαμηλότερες τιμές, ενώ στόχος αυτής της συνεργατικής επιχειρηματικής ιδέας είναι και η ευαισθητοποίηση των μετόχων σε περιβαλλοντολογικά θέματα, αλλά και σε θέματα ανταλλαγής και αλληλεγγύης, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: www.newsbeast.grΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.