«Η αποτυχία στη διαχείριση του προσφυγικού θα κλιμακώνεται χωρίς νέο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Μετεγκατάστασης»

featured image

Μια καταγραφή των αποτελεσμάτων της Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, επιχείρησε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την παρέμβασή του στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια και στα ελληνικά νησιά.

Ειδικότερα, αναφερόμενος σε συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με τις αφίξεις μέσω Τουρκίας, σημείωσε ότι πάνω από 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν έρθει στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, αριθμός που αντιστοιχεί στο 60% των αφίξεων πανευρωπαϊκά. Αναφέρθηκε, επίσης, στην αύξηση του τελευταίου τριμήνου, την ώρα που οι επιστροφές στην Τουρκία είναι μόλις 1.950 από το 2016.

Επικρίνοντας τη στρεβλή απόκριση των κρατών-μελών της ΕΕ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «χωρίς άμεσο νέο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Μετεγκατάστασης» και επιβολή «κυρώσεων σε όσους αρνούνται να συμμετάσχουν και αναθεώρηση του Δουβλίνου στο μέλλον», όπως προτείνει το Ευρωκοινοβούλιο στην κοινή του θέση, «η αποτυχία θα κλιμακώνεται».

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε τον «λόγο του μίσους και της απανθρωπιάς» του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής που μίλησε νωρίτερα, υπογραμμίζοντας ότι, πλέον, για την Ελλάδα, «το κόμμα της Χρυσής Αυγής και οι νεοναζιστές βρίσκονται στα τάρταρα της πολιτικής μας ιστορίας».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.