Χατζηδάκης: Στόχος το πέρασμα σε μια νέα εποχή με περισσότερο σεβασμό στο περιβάλλον

featured image

Με την ενθάρρυνση της ηλεκτροκίνησης, «έχουμε στο μυαλό μας μια συνολική αλλαγή του τρόπου των μετακινήσεων», το πέρασμα «σε μια νέα εποχή με περισσότερο σεβασμό στο περιβάλλον», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την ομιλία του, σήμερα, στην πρώτη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της γενικής γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρας Σδούκου, και του γενικού γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Νίκου Σταθόπουλου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόνισε πως «δεν μιλάμε για ένα νέο κύμα απόσυρσης αυτοκινήτων», αλλά «στόχος μας είναι να ακολουθήσουμε τις πιο προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες». Για να προσθέσει: «Πιστεύω ότι η ηλεκτροκίνηση είναι μεγάλης σημασίας τόσο για το περιβάλλον όσο και για την αντίληψη που έχει ο πολίτης για τις μετακινήσεις, διότι οι μετακινήσεις είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας».

Ο υφυπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμος Θωμάς, ανέδειξε ιδιαίτερα το θέμα της φόρτισης των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από πηγές καθαρής ενέργειας και έδωσε έμφαση στην προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στις αστικές περιοχές.

Από την πλευρά της, η κ. Σδούκου υπογράμμισε ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής και του ΥΠΕΝ και ότι θα δημιουργηθούν άμεσα ομάδες εργασίας για τα επιμέρους θέματα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, ο κ. Σταθόπουλος πρότεινε να υπάρξουν πιλοτικά έργα, τα οποία θα κάνουν γνωστή την ηλεκτροκίνηση στους πολίτες και μίλησε για μετασχηματισμό των χρηματοδοτικών εργαλείων, λαμβάνοντας υπόψη και τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ για την κλιματική αλλαγή.

Ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση θα πρέπει να ενταχθεί σε ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης των πόλεων, με λιγότερους ρύπους και λιγότερες μετακινήσεις .Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.