Βαρβιτσιώτης προς χώρες Βίσεγκραντ: Η Ευρώπη έχει ανάγκη από περισσότερη αλληλεγγύη

featured image

Διπλό μήνυμα για το μεταναστευτικό έστειλε στους εκπροσώπους των χωρών του Βίσεγκραντ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Σε γεύμα εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία της Τσεχίας στην Ελλάδα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε την ανάγκη για δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου και κάλεσε τις χώρες τους να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για την αναμόρφωση του ευρωπαϊκού πλαισίου ασύλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη μόνο σε θέματα οικονομικής φύσεως, αλλά σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ΕΕ. Περαιτέρω υπογράμμισε, πως είναι απαράδεκτο η ΕΕ να συζητά και να μην μπορεί να συμφωνήσει για την υποδοχή και τη φιλοξενία 100.000 προσφύγων σε μια ήπειρο 500.000.000, ειδικά όταν η Ελλάδα επωμίζεται δυσανάλογα το βάρος των μεταναστευτικών ροών. Επίσης, έθιξε και το ζήτημα φιλοξενίας των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Συζήτηση, όπως γίνεται επίσης γνωστό, έγινε και για τον νέο προϋπολογισμό της ΕΕ, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών να σημειώνει πως η χώρα μας έχει τις ίδιες θέσεις με τις χώρες του Βίζεγκραντ ως προς το ύψος των κονδυλίων που αφορούν την ΚΑΠ και τη Συνοχή, όπως διαπιστώθηκε και στην πρόσφατη Σύνοδο των «Φίλων της Συνοχής» στην Πράγα.

Τέλος, συζήτησαν για τη διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια και συγκεκριμένα τη γαλλική πρόταση σχετικά με την αλλαγή της μεθοδολογία της ενταξιακής διαδικασίας, θέμα που απασχόλησε και το τελευταίο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων.

Στο γεύμα συμμετείχαν οι πρεσβευτές της Τσεχίας, Jan Brody, της Σλοβακίας Iveta Hricova, της Ουγγαρίας Erik Haupt και ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Πολωνίας, Tomasz Wisniewski, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: www.newsbeast.grΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.