Μειώθηκε η ρυθμός εγγραφής νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ

featured image

Προβληματισμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου από τη μείωση του ρυθμού εγγραφής νέων μελών που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, καθώς μετά την εκτίναξη που υπήρξε τα πρώτα εικοσιτετράωρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμα isyriza.gr, εδώ και περίπου μισό μήνα υπάρχει καθίζηση. Ο αρχικός στόχος ήταν να εγγραφούν μέχρι το συνέδριο (που αναμένεται να διεξαχθεί την άνοιξη του ερχόμενου έτους) περίπου 178.000 μέλη, ήτοι το 10% των ψηφοφόρων που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου – τότε είχε λάβει 1.781.174 ψήφους.

Γρήγορα όμως διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να προσεγγιστεί τόσο μεγάλος αριθμός μελών, οπότε ο πήχης έπεσε στις 150.000, ακολούθως στις 100.000 και τώρα στις 80.000. Αλλά και πάλι φαντάζουν πολλοί. Το κόμμα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τον ακριβή αριθμό μελών που έχει μέχρι αυτή τη στιγμή δίνοντας λαβή για διάφορες εκδοχές, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι εγγεγραμμένοι φθάνουν συνολικά περίπου τις 35.000. Απ’ αυτούς όμως, σχεδόν οι μισοί είχαν κομματική ταυτότητα και πριν τις εθνικές εκλογές.

Αυτό που επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να προσεγγίσει όσο γίνεται περισσότερους νέους σε ηλικία αλλά μέχρι στιγμής η προσπάθεια για την επίτευξη αυτή περιορίζεται κυρίως στις εξορμήσεις του κ. Τσίπρα εκτός Αθηνών, για τις οποίες στελέχη του κόμματος δηλώνουν ικανοποιημένα αφού ξεκίνησαν μόλις τρεις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές όπου το κόμμα κατήλθε δεύτερο και παρ’ όλα αυτά υπήρξε ανταπόκριση τόσο στον νομό Αχαΐας που βρέθηκε ο τέως πρωθυπουργός όσο και στο νησί της Κρήτης και την Βοιωτία.

Οι περιοδείες αναμένεται να συνεχιστούν και το προσεχές διάστημα αφού εντάσσονται στο πλαίσιο του ανοίγματος που κάνει ο τέως πρωθυπουργός σε όμορους πολιτικούς χώρους έτσι ώστε να επιτύχει την πολυπόθητη διεύρυνση. Την ίδια ώρα αναζητούνται τρόποι συνέχισης της καμπάνιας που ξεκίνησε για τον isyriza υπό τον τίτλο «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου». Υπάρχει όμως και μια σημαντική λεπτομέρεια που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε. Όσοι γράφονται στην πλατφόρμα δεν γίνονται και αυτόματα μέλη του κόμματος. Για να γίνουν πλήρη μέλη θα πρέπει να πάνε σε κάποιο από τα κατά τόπους γραφεία του κόμματος προκειμένου να παραλάβουν την ταυτότητά τους που θα έχει πάνω και έναν αύξοντα αριθμό. Αυτός ο αριθμός θα αποτελεί και τον κωδικό ώστε να μετέχουν οι ενδιαφερόμενοι στις διαδικτυακές συζητήσεις για τα πολιτικά τεκταινόμενα αλλά και για να έχουν το δικαίωμα να καταθέτουν προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.