Λαζαρίδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Θα είναι διαρκώς απολογούμενος στους απόδημους Έλληνες

featured image

«Από τη συνταγματική αναθεώρηση προέκυψαν σημαντικές αλλαγές, όπως η ψήφος των αποδήμων. Για να κατοχυρωθεί αυτή, η Νέα Δημοκρατία έβαλε νερό στο κρασί της σε αρκετά ζητήματα. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μοναδικό κόμμα που δεν ψήφισε και οφείλει μια εξήγηση σε αυτούς τους ανθρώπους στους οποίους θα είναι διαρκώς απολογούμενος». Αυτό τόνισε ο βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος θα έπρεπε να είναι πιο ευρεία, κάτι που δεν συνέβη λόγω της προηγούμενης, προτείνουσας Βουλής, ωστόσο εστίασε σε μια σειρά θετικών σημείων τα οποία εγκρίθηκαν χθες από την πλειοψηφία των βουλευτών. Ανάμεσά τους, πέραν της ψήφου των αποδήμων, η αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διενέργεια εθνικών εκλογών, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα -το οποίο επίσης δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε- και η κατάργηση του άρθρου 86, γνωστού και ως νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ειδικά για το τελευταίο, όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης, «με καθυστέρηση 13 ετών η πρωτοβουλία του σημερινού πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παίρνει σάρκα και οστά. Το 2006 αναζήτησε 50 υπογραφές βουλευτών για να μπορεί στην προτείνουσα Βουλή να μπει ως άρθρο προς αναθεώρηση στην επόμενη, όμως βρήκε μόλις άλλους 7 συναδέλφους του. Και φυσικά μέσα σε αυτούς δεν ήταν κανείς από τους 6 τότε βουλευτές του Συνασπισμού».

Πηγή: www.newsbeast.grΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.