ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

featured image

Στοιχειώνουν Τσίπρα και Κοτζιά οι “8”…

Πολλές φορές ενημερώνομαι περί των τεκταινόμενων στη Θράκη μας από Θρακιώτικα σάιτ του διαδικτύου! Ένα από αυτά είναι και το KOMOTINI Press (Komotinipress.gr)! Από αυτό το εξαιρετικό πόρταλ του διαδικτύου αντλώ το τελευταίο άρθρο του κ. Νικολάου Αρβανίτη, με αναφορά στους 8 Τούρκους αξιωματικούς που μετά το πραξικόπημα κατά του Ρ. Τ. Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016 ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα και σήμερα “αναζητούνται”… Σε αυτό το άρθρο καταγράφεται επίσης, το πόσο επικίνδυνη για τα εθνικά μας θέματα ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα! Αυτοί που πάλι άρχισαν τις “επαναστάσεις” μέσω της εμφάνισής τους στο Πολυτεχνείο:

«Το 2016, μετά το “αποτυχημένο” πραξικόπημα εναντίον του Ρ. Τ. Ερντογάν είχαμε επισημάνει σε μια πρώτη ανάγνωση του ιστορικού εκείνου συμβάντος, ότι:

“Η Ελλάδα καλείται να αναλύσει άμεσα τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία και να προετοιμασθεί για να αντιμετωπίσει τα συνθετικά στοιχεία του υβριδικού πολέμου όπως είναι η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, η άσκηση πολιτικής πίεσης και η έμμεση ή άμεση υποστήριξη σε εξτρεμιστικούς πολιτικούς σχηματισμούς στο εσωτερικό της Χώρας από διάφορες «παράλληλες δομές”!

Στις 11.15 το πρωί της 16ης Ιουλίου του 2016, όταν το ελικόπτερό τους προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης οκτώ (8) (κατά άλλους 9) επιβάτες ξεκίνησε ένα ακόμη κεφάλαιο στις ελληνοτουρκικές “σχέσεις” εγκαινιάζοντας την “διπλωματία των ομήρων”.  Να θυμίσουμε ότι στις 3 Μαρτίου 2018, λίγα 24ωρα από τη σύλληψη των Μητρετώδη και Κούκλατζη στα σύνορα είχε πάρει θέση ο αρχηγός της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν που συνέδεσε την υπόθεση με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς με αυτή των 8 Τούρκων που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

Οι αρχικοί χειρισμοί της Ελληνικής Κυβέρνησης (που μάλλον ήταν ανενημέρωτη για τις βαθιές εξελίξεις στην γείτονα) κινούντο σε μία κατευναστική/ενδοτική ως προς τις τουρκικές απαιτήσεις λογική: Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 16 Ιουλίου του 2016, η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωνε ότι:

“Θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το Διεθνές Δίκαιο, ωστόσο λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ότι οι συλληφθέντες, στη χώρα τους κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας”.

Μία άπειρη περί των διπλωματικών θεμάτων κυβέρνηση και χωρίς την συνδρομή εμπειρογνωμόνων με ειδίκευση στην μάχιμη στρατιωτική, αστυνομική και “κατασκοπευτική” διπλωματία κινήθηκε στο γράμμα του νόμου που προβλέπει το διεθνές δίκαιο δίνοντας ερείσματα για τις μελλοντικές τουρκικές διεκδικήσεις και αιτιάσεις. Εν συνεχεία στο ίδιο πνεύμα υπήρξε η συνομιλία Τσαβούσογλου – Κοτζιά, όπου σύμφωνα με στελέχη της τότε αντιπολίτευσης επέκριναν τους χειρισμούς του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά στην περίπτωση των “8”.

Οι φήμες που τότε κυκλοφόρησαν και σήμερα είδαν ακόμη μια φορά το φως της δημοσιότητας, ανέφεραν πως ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης είχε προτείνει να τους ναρκώσουν και να τους βάλουν σε μια βάρκα είτε τον Έβρο είτε στο Θρακικό πέλαγος και να ειδοποιήσουν τους Τούρκους να τους παραλάβουν. Ναρκωμένους επάνω σε μια βάρκα θα επέστρεφε η κυβέρνηση Τσίπρα τους “8” Τούρκους πραξικοπηματίες φυγάδες αν δεν επενέβαιναν οι ΗΠΑ (διακυβέρνηση Ομπάμα) ανάβοντας “κόκκινο” στην παράδοσή τους στην Τουρκία και συνέστησαν (διέταξαν καλύτερα) τις ελληνικές αρχές να τους μεταφέρουν άμεσα από την Αλεξανδρούπολη διότι κινδυνεύουν. Όπερ και εγένετο…

Να υπενθυμίσουμε ότι από το καλοκαίρι του 2016 απήχθησαν πολλοί Τούρκοι αντιφρονούντες και στο εξωτερικό σε χώρες, όπως η Μαλαισία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γκαμπόν, η Ουκρανία και η Μολδαβία, ενώ το πιο γνωστό περιστατικό σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Μαρτίου στο Κόσοβο, όταν η αστυνομία της Πρίστινα συνέλαβε έξι άτομα και τα οδήγησε στο αεροδρόμιο της πόλης, όπου τα παρέδωσε σε πράκτορες της ΜΙΤ που περίμεναν με αεροσκάφος τουρκικής οικοδομικής και τουριστικής επιχείρησης με έδρα την Άγκυρα. Το ίδιο αεροσκάφος εθεάθη δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν και στη Γερμανία - τη μία στις 18 Φεβρουαρίου του 2017 στο Μόναχο, στη διάρκεια της διεθνούς συνόδου για την ασφάλεια και στις 27 του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο – τη μέρα που ο Ερντογάν βρισκόταν στη γερμανική πρωτεύουσα.

Οι Τούρκοι πράκτορες απήγαγαν ως τώρα 80 άτομα από 18 διαφορετικές χώρες κάνοντας χρήση τοπικών δικτύων μαφίας και οργανωμένου εγκλήματος που συνεργάζονταν με τις τουρκικές υπόγειες δομές.

Η Ελλάδα δεν εξαιρέθηκε από τους σχεδιασμούς των Τούρκων και καλλιεργήθηκε ένα ανάλογο κλίμα κατατρομοκράτησης κατευθυνόμενο από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, όπως είχαμε επισημάνει και σε σχετικά μας άρθρα τότε, ενώ δεν παρέλειψε και ο ωμός εκβιασμός προς τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό του οποίου τον πολιτικό ανδρισμό είχαν αμφισβητήσει με δηλώσεις τους Τούρκοι αξιωματούχοι, ακόμη κι επί ελληνικού εδάφους.

Στις παραπολιτικές και “παρα”αστυνομικές ειδήσεις κυκλοφορούσαν φήμες, ότι το τουρκικό παρακράτος θα ενοικίαζε τις υπηρεσίες μαφιόζικων δικτύων για να απαγάγουν τους “8” και άλλα στελέχη της FETO που δρούσαν (κατά τις εκτιμήσεις των Τούρκων) στην Χώρα μας.

Εκ του αποτελέσματος τίποτα από τα παραπάνω δεν τελεσφόρησε, χωρίς βεβαίως να γνωρίζει κανείς τις πιθανές μελλοντικές κινήσεις του προαιώνιου εχθρού των Ελλήνων. Η Ελληνική Κυβέρνηση ορθώς επισημαίνει ότι:

«H πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο επί του δημοσιεύματος, το οποίο αφορά τον τότε υπουργό Εξωτερικών και την προηγούμενη κυβέρνηση, που έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σχετικά με την ακρίβεια ή μη των όσων αναφέρονται από το “Nordic Monitor”!

Άλλωστε, η Ελλάδα δεν έχει να αντιμετωπίσει τον “καλό” ή “κακό” Τούρκο, αλλά τον τουρκικό εθνικισμό και τις μονομερείς διεκδικήσεις του σε βάρος του Ελληνισμού και του Εθνικού Συμφέροντος της Χώρας μας»!!

Έγινε πάλι “επαναστάτης” ο Τσίπρας…

Ο Αλέξης Τσίπρας ως Πρωθυπουργός ήταν πολυάσχολος και “δεν είχε χρόνο” για να παραστεί σε επετείους του Πολυτεχνείου! Συνήθως έστελνε εκπρόσωπό του τον Νίκο Παπά! Στην φετινή όμως επέτειο του Πολυτεχνείου θυμήθηκε την επαναστατικότητά του και μαζί με άλλους “συντρόφους επαναστάτες” έδωσαν τρανταχτό παρόν!

Ναι, ο Πρωθυπουργός που ακύρωσε την “αριστερά” και την επαναστατική ιδεολογία της, ο “αριστερός” πολιτικός που έφερε το χειρότερο Μνημόνιο υποταγής, τσεκουρώνοντας μισθούς και συντάξεις, ξενιτεύοντας τον ανθό της επιστημονικής νεολαίας μας και ξεπουλώντας εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, πρωτοστάτησε στην πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία!

Ναι, “ο καλύτερος Πρωθυπουργός της Ελλάδος”, κατά δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος που την κυβέρνησε επί τεσσερσήμισι χρόνια μακροημερεύοντας με την σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ και της ΕΕ - περισσότερα χρόνια από ότι οι Παπανδρέου, Σαμαράς - ο “αριστερός” που το “βαθύ κράτος” των ΗΠΑ έσταζε μέλι στο άκουσμα του ονόματός του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός που τίμησε περισσότερο τον Αμερικανικό Εθνικό Ύμνο από ότι τον ελληνικό, έγινε πάλι επαναστάτης!

Αυτός ο πολιτικός και οι γιαλαντζί αριστεροί σύντροφοί του, περνούν για χάπατα τον ελληνικό λαό και νομίζουν ότι μπορούν ακόμη να τον κοροϊδεύουν!

Θα του θυμίσουμε λοιπόν, πως ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει του Τσίπρα η αριστερά!!

Δεν συνταξιοδοτούνται οι Αρχιερείς με το υφιστάμενο καθεστώς…

Στο προ ημερών άρθρο μου “Η συνταξιοδότηση των Μουφτήδων σηματοδοτεί τη συνταξιοδότηση των Μητροπολιτών;” από τον διαχειριστή του ιστολογίου

http://koukfamily.blogspot.com/ Θάνο Κ. έλαβα το πολύ χρήσιμο ηλεκτρονικό μήνυμα και το οποίο σας γνωρίζω:

«Ο Μητροπολίτης είναι ισόβιος μέχρι να παραιτηθεί οικειοθελώς ή αν δεν δύναται λόγω της υγείας του να δηλώσει παραίτηση, αναλαμβάνει μια επιτροπή Μητροπολιτών από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο να επιληφθεί του θέματος και να ερευνήσει την κατάσταση του και κατόπιν με απόφαση της ΔΙΣ να τον θέσουν σε παραίτηση... Οι κληρικοί της Εκκλησίας μας για το κράτος (με ομολογία του κράτους) δεν ανήκουν στους δημοσίους υπάλληλους με την στενή έννοια του όρου... είναι δημόσιοι λειτουργοί. Δεν βγαίνουν λοιπόν σε σύνταξη ούτε καν οι απλοί κληρικοί με βάση το 67ο έτος της ηλικίας τους.... αλλά βγαίνουν όποτε το θελήσουν!

Μάλιστα πολλοί Μητροπολίτες λόγω έλλειψης ιερέων πιέζουν υπέργηρους ιερείς να παραμένουν σε υπηρεσία σε πολύ προχωρημένη ηλικία...

Προσωπικά θεωρώ, ότι η πιο επικίνδυνη διάταξη των μνημονικών ετών που ενέπλεξε τους κληρικούς με το δημόσιο ήταν το 1 προς 5 (1 νέος υπάλληλος στο δημόσιο έναντι 5 που συνταξιοδοτούνται) το οποίο εφαρμόστηκε από τις Μνημονιακές κυβερνήσεις και για τους κληρικούς...

Αυτό τσάκισε τις Μητροπόλεις ειδικά της επαρχίας καθώς εκεί υπήρχαν τόσα πολλά κενά σε οργανικές θέσεις ιερέων στους ναούς που δεν μπορούσαν να καλυφτούν, με αποτέλεσμα να βρεθούν ιερείς να εξυπηρετούν δεκάδες χωριά... Εννοείται πως ακόμα και σήμερα πλήθος νέων ιερέων (έχω πολλούς τέτοιους φίλους) δεν μισθοδοτούνται ενώ χειροτονούνται, περιμένοντας πότε θα ανοίξει οργανική θέση σε κάποιον ναό για να διοριστούν.... (όλα αυτά αληθινά είναι και εθνικά επικίνδυνα διότι έχουν σκοπό να πλήξουν την Εκκλησία μας που είναι στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας).

Επανερχόμενοι στο θέμα των Αρχιερέων να σου πω επίσης ότι, ακόμα κι όταν ο Μητροπολίτης παραιτηθεί και ονομαστεί πλέον, συνεχίζει να μισθοδοτείται ως εν ενεργεία Μητροπολίτης από το κράτος..... Με λίγα λόγια δεν υφίσταται θέμα συνταξιοδότησης Αρχιερέων στην χώρα μας με το υφιστάμενο καθεστώς... και ούτε νομίζω οτι και θα υπάρξει ποτέ στο μέλλον....

Έξαλλου μην ξεχνάμε ότι ένα σημαντικό μέρος των νέων Μητροπολιτών που ψηφίζονται από την Ιεραρχία πλησιάζουν ή και ξεπερνούν το 67ο έτος της ηλικίας τους... Κατά τα λοιπά όσα λες ισχύουν φίλε μου, ότι η πλειοψηφία των νέων αρχιερέων έχει κοσμικό φρόνημα και δυστυχώς δημιουργεί θέματα.... Υπάρχουν όμως και λαμπρές εξαιρέσεις.... Όμως υπάρχουν παραδόξως και μερικοί παλαιοί ηλικιωμένοι αρχιερείς που τελευταία δεν μας τα λένε και πολύ καλά!»!

Να ευχαριστήσω τον καλό μου φίλο Θάνο για την χρήσιμη παρέμβασή του κι απλά να σταθώ μόνο στο “δεν υφίσταται θέμα συνταξιοδότησης Αρχιερέων στην χώρα μας με το υφιστάμενο καθεστώς”!

Επειδή όμως και από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και από την σημερινή είδαμε να δημιουργούνται τέρατα και σημεία, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι κι ας αναμένουμε κι άλλες θεσμικές τερατογεννήσεις!!Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.