Ο εξυπνότερος άνθρωπος του κόσμου που απέρριψε 1 εκατομμύριο για να ζήσει με 100 ευρώ τον μήνα

featured imageΙδιοφυΐα: Πρόκειται για τον Ρώσο Γκριγκόρι Πέρελμαν, που απέδειξε την Εικασία του Πουανκαρέ, η οποία παρέμεινε ανεπίλυτη για περίπου ένα χρονικό διάστημα εκατό χρόνων. Η ακαδημία του έδωσε 1.000.000 δολάρια, αλλά ο ίδιος το απέρριψε ως προσβλητικό. Γεννήθηκε το 1955 στην Αγία Πετρούπολη. Στα 16 του μπήκε στη Σχολή Μαθηματικών και Μηχανικών στο Λένινγκραντ. Μέχρι το 1990, ο Πέρελμαν ολοκλήρωσε το διδακτορικό του. Στις ΗΠΑ συναντήθηκε με τον μαθηματικό Ρίτσαρντ Χάμιλτον, απορρίπτοντας το δώρο ως προσβλητικό. Η προσφορά του Γκριγκόρι Πέρελμαν είναι τεράστια τόσο στη γεωμετρία, όσο και στα μαθηματικά, καθώς έλυσε την Εικασία του Πουαρέ. Δηλαδή, παρείχε μία απόδειξη για το πότε ένα συμπαγές αντικείμενο είναι τυπολογικά ισοδύναμο με μία σφαίρα. Ο Ρώσος μαθηματικός το 2002 ανακάλυψε κάτι πολύ μεγάλο.

[expander_maker more="Διαβάστε περισσότερα" less="..."] Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε «Τα χρήματα ή η δόξα δεν με ενδιαφέρουν. Δεν θέλω να με επιδεικνύουν όπως ένα ζώο σε ζωολογικό κήπο. Δεν είμαι ένας ήρωας των μαθηματικών. Δεν είμαι καν επιτυχημένος· γι’ αυτό δεν θέλω να βρεθώ στη θέση του να πρέπει να με κοιτάνε όλοι». Όσον αφορά την εξέταση της ανακάλυψής του, μαθηματικοί εργάστηκαν τέσσερα χρόνια για να την ελέγξουν. Η ιδιοφυΐα των μαθηματικών είχε δηλώσει επίσης «γνωρίζω πώς να κυβερνήσω το σύμπαν· γιατί να τρέξω πίσω από ένα εκατομμύριο δολάρια;».
Ο Πέρελμαν, σε μια σπάνια συνέντευξή του, το καλοκαίρι του 2006, είπε στο New Yorker «Δεν μου είναι καθαρό ποια ήταν η συμβολή που έκανα». «Δεν θα έλεγα ότι προσβλήθηκα. Άλλοι έχουν κάνει χειρότερα. Εντάξει, υπάρχουν πολλοί μαθηματικοί που είναι λίγο πολύ έντιμοι. Αλλά σχεδόν όλοι τους είναι κομφορμιστές. Μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο έντιμοι, αλλά είναι βέβαιο ότι ανέχονται αυτούς που δεν είναι καθόλου. Τελικά δεν περνάνε για παράξενοι αυτοί που δεν έχουν ηθικούς φραγμούς. Παράξενοι θεωρούνται εκείνοι που, σαν εμένα, είναι απομονωμένοι απ’ τους πολλούς». Κάποτε ένας δημοσιογράφος του ζήτησε μία τηλεφωνική δήλωση και εκείνος του απάντησε «Μη με ενοχλείτε τώρα μαζεύω μανιτάρια». https://www.youtube.com/watch?time_continue=83&v=JjxAg20AmCQ [/expander_maker]


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.