Σάλος στο Πήλιο – Mεσίτρια… «πωλούσε» σπίτια ανυποψίαστων πολιτών. Την ανακάλυψε ομογενής στη Μασαχουσέτη

featured image


Ομογενής που ζει στη Μασαχουσέτη επικοινώνησε μέσω του δικηγόρου του με εκπρόσωπο μεσιτικής εταιρείας, η οποία προβαλλόταν στα κοινωνικά δίκτυα ως πληρεξούσια πώλησης σπιτιών στο κεντρικό Πήλιο.

Όπως αναφέρει το taxydromos, τα σπίτια σε Πορταριά και Μακρινίτσα, για τα οποία ενδιαφερόταν και τα οποία διαφημίζονταν μέσω των φωτογραφιών, πωλούνταν σε υψηλές τιμές, αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν ενδιέφερε τον υποψήφιο αγοραστή, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, καθώς θεωρούσε μια αγορά στο Πήλιο επένδυση.

Αυτό που δεν γνώριζε, όμως, ήταν πως η μεσιτική εταιρεία που εμφανιζόταν ως πληρεξούσια πώλησης των σπιτιών αποτελούσε απάτη και πωλούσε σπίτια ανυποψίαστων ιδιοκτητών. Το ανακάλυψε, ωστόσο, μετά από επισταμένη έρευνα. Ο δικηγόρος του επικοινώνησε με την εμφανιζόμενη ως «μεσίτρια» και σε μια συζήτηση ανέφερε στον πελάτη του, ο οποίος ήταν συνταξιούχος μηχανικός πλοίων, ότι η εταιρεία εμφανίζεται στον διαδικτυακό ιστότοπο να διαχειρίζεται ελάχιστα σπίτια, γεγονός που για τα δεδομένα του δεν έδειχνε φερεγγυότητα.
Ενημέρωσε τον πελάτη του ότι επικοινώνησε το γραφείο του με μια γυναίκα μεσίτρια, η οποία ωστόσο βρισκόταν στην Αθήνα και της είπε πως εάν προχωρήσει η συμφωνία θα δοθεί προκαταβολή και θα υπάρξει συνάντηση στην Πορταριά με συγγενικό πρόσωπο του υποψήφιου αγοραστή από τα Τρίκαλα.

Συνεργάτης, πρόσωπο ανύπαρκτο

Εκείνη του απάντησε πως η συνάντηση θα γίνει με συνεργάτη της στον Βόλο, ο οποίος αποδείχθηκε ανύπαρκτο πρόσωπο. Ο ίδιος ο δικηγόρος ενημέρωσε επίσης τον πελάτη του πως η συνεννόηση ήταν δύσκολη και η μεσίτρια φαινόταν να μην κατανοεί απλά διαδικαστικά δεδομένα νομικής φύσεως, γεγονός που δεν συμβαίνει με επαγγελματίες του real estate.Οι λεπτομέρειες που προκάλεσαν εντύπωση στον δικηγόρο του, δεν θορύβησαν τον υποψήφιο αγοραστή, ο οποίος είχε επιλέξει από φωτογραφικό υλικό ένα παλιό σπίτι 90 τετραγωνικών, και έδωσε εντολή στο δικηγορικό γραφείο να προχωρήσει τις διαδικασίες αγοράς. Ακόμα και από τις φωτογραφίες φαινόταν, ωστόσο, πως το σπίτι ήθελε ένα τεράστιο κόστος ανακατασκευής, αλλά ο υποψήφιος αγοραστής ήταν αποφασισμένος.

Ήθελε και «καπάρο»

Το γεγονός ότι αρχικά ζητήθηκε ένα «καπάρο» για προσύμφωνο 15.000 ευρώ, πριν προχωρήσει οποιαδήποτε άλλη συζήτηση εκτός από την εκδήλωση ενδιαφέροντος, επίσης δεν θορύβησε τον υποψήφιο αγοραστή και η απάντηση στον δικηγόρο του ήταν πως «οι Ελληνες είναι βιαστικοί και άμεσοι στις δουλειές τους».

Όταν ξεκίνησε η διαδικασία και η συμφωνία έκλεισε στα 120.000 ευρώ, ο δικηγόρος αποκάλυψε πως όλα τα έγγραφα που του εστάλησαν για τον έλεγχο της ιδιοκτησίας ήταν πλαστά και πως η γυναίκα καμία πληρεξουσιότητα δεν είχε για να πουλήσει ένα σπίτι, το οποίο όπως αποδείχθηκε νοικιάζεται σε μια οικογένεια αλβανικής καταγωγής, τα τελευταία 20 χρόνια.

Συμπτωματικά, το σπίτι ανήκει σε μια ηλικιωμένη πλέον γυναίκα που ζει στα Τρίκαλα και το πήρε κληρονομιά από συγγενικό της πρόσωπο. Ο δικηγόρος του συντοπίτη της υποψήφιου αγοραστή την εντόπισε και ενημέρωσε τα παιδιά της… πως το σπίτι «πωλείται» και ότι απατεώνισσα με φωτογραφίες του σπιτιού προσπαθεί να αρπάξει μεγάλα ποσά.

Το δικηγορικό γραφείο ενημέρωσε τη Διεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και η γυναίκα από το Μενίδι ηλικίας 55 ετών συνελήφθη πριν περίπου 15 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.