29χρονος έσπρωξε σε γκρεμό τη σύζυγό του: Ήταν 30 εβδομάδων έγκυος – Ήθελε να τον χωρίσει γιατί την κακοποιούσε

featured image


Ένας 29χρονος ο αδίστακτος ένοχος για τη δολοφονία της εγκύου συζύγου του και του αγέννητου παιδιού του.

Ένας άνδρας καταδικάστηκε σε τουλάχιστον 20 χρόνια φυλάκιση για τον φόνο της εγκύου συζύγου του, την οποία έσπρωξε από την άκρη του γκρεμού σε ένα δημοφιλές σημείο στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Ο Κασίφ Ανουάρ, 29 ετών, κρίθηκε ένοχος από ένα ένορκο στο Ανώτατο Δικαστήριο του Εδιμβούργου για τη δολοφονία της συζύγου του, ηλικίας 31 ετών, η οποία ήταν 17 εβδομάδων έγκυος τη στιγμή του θανάτου της, τον Σεπτέμβριο του 2021.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, το δικαστήριο άκουσε ότι η κυρία Τζάβεντ, με καταγωγή από το Γιορκσάιρ, είχε πει στη μητέρα της ότι βρισκόταν σε έναν βίαιο και καταναγκαστικό γάμο και σχεδίαζε να φύγει από τον άντρα της Ανουάρ μετά από σύντομες διακοπές στο Εδιμβούργο.

Καθώς βρισκόταν πεθαμένη στο Arthur’s Seat, ένα ανενεργό ηφαίστειο στο πάρκο Holyrood, η κυρία Τζάβεντ(μητέρα του θύματος) είπε σε έναν αστυνομικό ότι ο σύζυγός της την έσπρωξε καθώς προσπαθούσε να τερματίσει τη σχέση.

Ο Ανουάρ, φοιτητής οπτικός, και η κυρία Javed, δικηγόρος εργατικού δικαίου, συναντήθηκαν για πρώτη φορά όταν συνόδευσε τη μητέρα της για να αγοράσουν νέα γυαλιά. Ξεκίνησαν μια σχέση αφού συναντήθηκαν ξανά και παντρεύτηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων του 2020. Ωστόσο, η κυρία Javed σύντομα ανησύχησε για τη συμπεριφορά του Anwar και είχε εκμυστηρευτεί στη μητέρα της για την καταχρηστική συμπεριφορά του συζύγου της. Είχε επίσης αναφέρει τα σχέδιά της να εγκαταλείψει τη σχέση μέσα σε λίγους μήνες από τον γάμο.

«Γλίστρησε και …έπεσε»

Ο Ανουάρ, ο οποίος δεν κατέθεσε στο δικαστήριο, είπε στους αστυνομικούς ότι ο ίδιος και η σύζυγός του είχαν επισκεφθεί διάφορα μέρη στο Εδιμβούργο, συμπεριλαμβανομένου του Arthur’s Seat, την ημέρα του συμβάντος.

Ισχυρίστηκε ότι γλίστρησε και έπεσε κατά λάθος στη γυναίκα του, με αποτέλεσμα να πέσει από τον γκρεμό. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε την υπεράσπισή του και τον έκρινε ένοχο για φόνο και πρόκληση θανάτου του αγέννητου παιδιού της κας Τζάβεντ.



Φωτογραφία από κλειστό κύκλωμα με τον Ανουάρ και τη σύζυγό του να τον ακολουθεί

Καταδικάζοντας τον Ανουάρ σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη κάθειρξη 20 ετών, ο δικαστής Λόρδος Μπέκετ του είπε ότι η σύζυγός του δικαιούταν την προστασία του και ότι ήταν ένοχος για ένα «κακό έγκλημα». Ο δικαστής σημείωσε επίσης ότι ο Ανουάρ δεν είχε μετανιώσει και δεν έκανε καμία προσπάθεια να σώσει τη γυναίκα του αφού έπεσε από τον γκρεμό.

Ο τραγικός θάνατος της κυρίας Τζάβεντ και η δίκη που ακολούθησε ανέδειξε το σοβαρό ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας και του καταναγκαστικού ελέγχου. Η κατάθεση της μητέρας της στο δικαστήριο και τα λόγια της ίδιας της κυρίας Javed στον αστυνομικό πριν πεθάνει ήταν ενδεικτικά μιας καταχρηστικής σχέσης.

Λειτουργεί ως υπενθύμιση της σημασίας της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και της παροχής υποστήριξης σε θύματα που μπορεί να παγιδευτούν σε τέτοιες καταστάσεις.

«Μια ζωή θλίψης και πόνου»

Ο αστυνόμος Στίβεν Καμπαγέρο είπε ότι ο Ανουάρ ρώτησε πόσα χρόνια θα είχε και είπε ότι η ζωή του καταστράφηκε τώρα.

Ρώτησε αν θα πάρει εγγύηση, αλλά στη συνέχεια είπε «μάλλον όχι, όχι για φόνο».

Ο ντετέκτιβ είπε ότι ο δολοφόνος ρώτησε στη συνέχεια για τις φυλακές του Εδιμβούργου και πώς ήταν η φυλακή Saughton.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η κα Τζαβέντ ακούστηκε επίσης σε μια τηλεφωνική ηχογράφηση με τον Ανουάρ να τον αποκαλεί «ασεβές άτομο» και είπε ότι ήταν «φρικτός».

Στην ηχογραφημένη συνομιλία ρώτησε: «Ποιος σύζυγος συμπεριφέρεται στη γυναίκα του όπως εσύ;».

Μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας της κυρίας Τζάβεντ μετά την ακρόαση, η Νατάσα Ράτου, εκτελεστική διευθύντρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης ενδοοικογενειακής κακοποίησης Κάρμα Νιρβάνα, είπε: “Δεν θα υπάρξει ποτέ κλείσιμο ή δικαιοσύνη για εμάς. Αυτή είναι μια ζωή θλίψης και πόνου. Η ισόβια κάθειρξη μας ξεκίνησε την ημέρα που η κόρη δολοφονήθηκε άγρια.

«Ήταν η τέλεια κόρη, εγγονή ανιψιά, φίλη και μητέρα – μια επιτυχημένη δικηγόρος που είχε ολόκληρη τη ζωή της μπροστά της.

“Η Τζάβεντ άφησε το μεγαλύτερο κενό στη ζωή μας. Η σπίθα έχει φύγει από τη ζωή μας για πάντα.”





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.