Μα γιατί ξοδεύεις τόσο χρόνο και χρήμα για να κάνει το παιδί σου, Ταε Κβο Ντο; Θα σου πω γιατί!

featured image


Ένας από τους φίλους μου με ρώτησε γιατί πληρώνω τόσα χρήματα και ξοδεύω τόσο πολύ χρόνο να τρέχω για να κάνει ταεκβοντο το παιδί μου. Του απάντησα λοιπόν το εξής…

Δεν πληρώνω για τις προπονήσεις του παιδιού μου ή για τους αγώνες του ή τις στολές του και τα προστατευτικά του!

-Πληρώνω για εκείνες τις στιγμές που το παιδί μου είναι τόσο κουρασμένο που αισθάνεται ότι θέλει να τα παρατήσει αλλά δεν το κάνει.

– Πληρώνω για την ευκαιρία που έχει το παιδί μου να κάνει φιλίες ζωής.

– Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει να είναι πειθαρχημένο.

– Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει πώς να υπερασπίζεται τον εαυτό του.

– Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει να φροντίζει το σώμα του και να γυμνάζεται.

– Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει να συνεργάζεται με άλλους και να είναι ένα πρόθυμο, ταπεινό και σεβαστό μέλος μιας ομάδας.

– Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει να διαχειρίζεται την απογοήτευση, όταν δεν παίρνει το αποτέλεσμα που περίμενε ή όταν δεν τα καταφέρνει σε μια τεχνική και εξακολουθεί να προσπαθεί να βάζει τα δυνατά του.

– Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει να βάζει και να πετυχαίνει τους στόχους του όπως παράδειγμα να πάρει την μαύρη ζώνη.



– Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει ότι χρειάζονται ατέλειωτες ώρες σκληρής δουλειάς και προπόνησης για να φτάσει στην πρωτιά και ότι η επιτυχία δεν θα του χαριστεί.

– Πληρώνω για το παιδί μου για να περνάει τις ώρες του σε ένα γυμναστήριο αντί μπροστά σε μια οθόνη.

– Πληρώνω για την δυνατότητα που του δίνεται να μάθει ότι το ταεκβοντο δεν είναι μονο μπουνιές και κλωτσιές αλλά τρόπος ζωής.

Θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά για να ολοκληρώσω γιατί δεν πληρώνω για το kickboxing και πληρώνω για τις ευκαιρίες που γενικά οι πολεμικές -μαχητικές τέχνες παρέχουν στα παιδιά να αναπτύξουν χαρακτηριστικά που θα τα βοηθήσουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους και θα είναι άξιοι άνθρωποι στην κοινωνία. Και σύμφωνα με αυτά που έχω δει εγώ στη ζωή μου νομίζω ότι αυτή είναι μια πολύ μεγάλη επένδυση για έναν γονέα!

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Κώστα Σταματέλο, Δάσκαλο πολεμικών τεχνών στο Athletic Club Pagratis στη Θήβα, για την άδειά του να αναδημοσιεύσουμε το παραπάνω κείμενο που βρήκαμε στο προφίλ του, στο facebook.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.