Μαύρη πρόβλεψη για την οικονομία των ΗΠΑ από αναλυτές της TD Securities

featured image

Η πιο μακρά περίοδος αδιάλειπτης οικονομικής ανάπτυξης στην ιστορία των ΗΠΑ ενδέχεται να οδεύει προς το τέλος της καθώς, σύμφωνα με αναλυτές της TD Securities, η αμερικανική οικονομία υπάρχει πιθανότητα 55% να ολισθήσει σε ύφεση εντός του προσεχούς δωδεκαμήνου λόγω του εμπορικού πολέμου και της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Οι αναλυτές βασίζουν ουσιαστικά το μοντέλο της πρόβλεψής τους στο σπρεντ (τη διαφορά της απόδοσης) των τρίμηνων εντόκων γραμματίων και των δεκαετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου.

Η διαφορά αυτή έφθασε σχεδόν τις 40 μονάδες βάσης χθες Τετάρτη, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2007, σύμφωνα με δεδομένα της Refinitiv. Συνήθως, οι αποδόσεις των εντόκων γραμματίων είναι χαμηλότερες από αυτές των δεκαετών ομολόγων. Η ισορροπία ανατράπηκε τον Μάρτιο, εξομαλύνθηκε, αλλά ανατράπηκε ξανά τον Μάιο και παραμένει.

Αυτή η αντιστροφή ήταν το προανάκρουσμα κάθε ύφεσης στις ΗΠΑ τα τελευταία 50 χρόνια.

Λόγω των ρίσκων για την αμερικανική οικονομία, οι αναλυτές αναμένουν ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα, η Federal Reserve, θα μειώσει τα επιτόκιά της κατά 0,25% στις δύο επόμενες συνεδριάσεις της, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, και κατά ακόμη 75 μονάδες βάσης το 2020. Την περασμένη εβδομάδα, η Fed μείωσε τα επιτόκιά της για πρώτη φορά από το 2008.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.