Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα

featured image

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Aλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Πολύ πιθανόν κάποια από τα μέλη να ανοίξουν στη συνεδρίαση ζήτημα απόδοσης ευθυνών για τις αλλεπάλληλες ήττες που υπέστη το κόμμα στις δημοτικές εκλογές, τις περιφερειακές, τις ευρωεκλογές και βέβαια τις εθνικές.

Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να αποφύγει όσο μπορεί μια τέτοια συζήτηση θεωρώντας ότι δεν προσφέρει τίποτα ουσιώδες στην παρούσα φάση η εσωστρέφεια. Αυτό που θα επιχειρήσει είναι να επικεντρωθεί στην στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί από "δω και πέρα, ενόψει μάλιστα και της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το διήμερο 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Στην Πολιτική Γραμματεία όμως δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη με τον κ. Τσίπρα και επιθυμούν τον εντοπισμό των λαθών που οδήγησαν στις ήττες, προκειμένου να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Ήδη υπάρχει μια γκρίνια για μια σειρά από επιλογές προσώπων που τοποθετήθηκαν σε θέσεις - κλειδιά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηριστικότερη αυτή του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Πάνου Σκουρλέτη που είχε και την ευθύνη της κατάρτισης των ψηφοδελτίων, ιδίως αυτών που αφορούσαν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.