Τι ισχύει για την ασφάλιση πωλητών λαϊκών αγορών

featured image

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την ασφάλιση πωλητών λαϊκών αγορών, προχώρησε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Όπως υπενθυμίζει, οι ασφαλισμένοι πωλητές λαϊκών αγορών που υπάγονταν στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με τη δημοσίευση του ν. 4387/16, θεωρούνται ελεύθεροι επαγγελματίες και, ως εκ τούτου, από την 1η Μαΐου 2017, θα πρέπει να εκδίδονται ειδοποιητήρια πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών.

«Επειδή, όμως, αντιμετωπίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, η ασφάλιση στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης αυτόματα μετατρέπεται σε προαιρετική», σημειώνει το ΕΤΕΑΕΠ, επισημαίνοντας ότι όσοι επιθυμούν να διακόψουν την ασφάλισή τους θα πρέπει να υποβάλουν στην αρμόδια Διεύθυνση του ΕΤΕΑΕΠ σχετική αίτηση διακοπής της ασφάλισης και η διακοπή θα αρχίζει αναδρομικά από την 1η Μαΐου 2017.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρόσωπα με την ανωτέρω ιδιότητα για τους οποίους δεν εκδόθηκαν ειδοποιητήρια, λόγω προβλήματος κατά τη μετάπτωση και θέλουν να συνεχίσουν την ασφάλισή τους, θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση της ΔΟΥ για έναρξη εργασιών. Παράλληλα, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί η υποβολή στοιχείων απασχόλησης, μέσω ΑΠΔ, όπως επίσης και το ότι θα πρέπει να εμφανίζεται ασφαλισμένος στο μητρώο ασφαλισμένων με την ιδιότητα αυτή και στην κύρια ασφάλιση».Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.