Πλακιωτάκης: Ναυτιλία και νησιωτική πολιτική θέματα κορυφαία στην κυβερνητική ατζέντα

featured image

Ατμομηχανή της εθνικής οικονομίας θέλουν να καταστήσουν την ελληνική ναυτιλία ο αρμόδιος υπουργός και οι συνεργάτες του, όπως ο ίδιος ο Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Ναυτιλίας.

«Με τους συνεργάτες μου εργαζόμαστε καθημερινά στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφενός μεν να καταστήσουμε την ελληνική ναυτιλία ατμομηχανή της εθνικής μας οικονομίας και αφετέρου να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των νησιωτών και βέβαια την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Χαρακτήρισε δε εξαιρετικά συμβολική και σημαντική την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, καθώς «αποδεικνύει ότι τα θέματα της ναυτιλίας και της νησιωτικής πολιτικής είναι θέματα κορυφαία στην κυβερνητική ατζέντα και βεβαια η παρουσία του γίνεται σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο όπου η κίνηση στα λιμάνια βρίσκεται στο απόγειό της».

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τους άξονες, σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, των παρεμβάσεων που έχουν σχέση με την ναυτική εκπαίδευση, με το εθνικό νηολόγιο, με την νέα στρατηγική λιμένων και με τον θαλάσσιο τουρισμό. «Και βέβαια με την ενίσχυση των επιχειρησιακών μέσων αλλά και του εξοπλισμού του Λιμενικού Σώματος ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με μεγαλύτερη επάρκεια στην επίτευξη του τεράστιου εθνικού του έργου την προάσπιση των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας», κατέληξε στις δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.