Ο Φράνσις Φάνον συναντήθηκε με τον Σωκράτη Φάμελλο

featured image

Με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ενέργειας, Φράνσις Φάνον, συναντήθηκε την Τρίτη 6 Αυγούστου ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, o κ. Φάνον υπογράμμισε τη σημασία των πρωτοβουλιών που έλαβε η Ελλάδα κατά τα τελευταία χρόνια, ενισχύοντας την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και καθιερώνοντάς την ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Οι δύο άνδρες «υπογράμμισαν ότι η καθιέρωση του Στρατηγικού Διαλόγου με τις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων και στην ενέργεια, η πρωτοβουλία 3+1, καθώς και άλλες διπλωματικές πρωτοβουλίες, είναι κρίσιμες σε αυτό το πλαίσιο».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο κ. Φάνον ευχαρίστησε τον κ. Φάμελλο για τις ενέργειες της Ελλάδας ώστε να αναδειχθούν νέες δυνατότητες περιφερειακής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και με τη Βόρεια Μακεδονία και άλλες χώρες των Βαλκανίων».

Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι η ενεργειακή συνεργασία μπορεί να συνεισφέρει στην περιφερειακή σταθερότητα, στο βαθμό που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε τη στήριξη στο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί τους υδρογονάνθρακές της και τόνισε ότι το μήνυμα των ΗΠΑ και της υπόλοιπης διεθνούς κοινότητας κατά των τουρκικών παράνομων δραστηριοτήτων στις ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας, πρέπει να παραμείνει σαφές και σταθερό.

Επιπλέον, ο κ Φάμελλος υπογράμμισε τη σημασία εφαρμογής της Συνθήκης Κλιματικής Αλλαγής των Παρισίων και της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, στην ανάπτυξη τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.