Κυρανάκης σε Σπίρτζη: Τέλος στον διορισμό συγγενών

featured image

Μια «ηχηρή» απάντηση σχετικά με το θέμα των διορισμών συγγενών έδωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι δίνεται η δυνατότητα διορισμού συγγενικών προσώπων εκ μέρους της κυβέρνησης, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να τον παραπέμπει στο άρθρο 76 του νόμου για το Επιτελικό Κράτος, που το απαγορεύει ρητά.

«Σας άκουσα να λέτε και στην επιτροπή και στην Ολομέλεια ότι θα προσλαμβάνουμε συγγενείς μας στο δημόσιο. Δεν διαβάσατε το άρθρο 76, κύριε Σπίρτζη; Στο άρθρο 76 δεν αναφέρει "Διορισμός σε θέση μετακλητού υπαλλήλου δεν μπορεί να γίνει στην περίπτωση που ο υποψήφιος για διορισμό τυγχάνει σύζυγος ή συμβίος/-α, κατά την έννοια του σχετικού νόμου, ή συγγενής πρώτου ή δευτέρου βαθμού μέλους της Κυβέρνησης ή Υφυπουργού;" Δεν το διαβάσατε;» τόνισε.

«Επί τέσσερα χρόνια, καταργώντας την προηγούμενη διάταξη της κυβέρνησης Σαμαρά, 20 Υπουργοί και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διόριζαν συγγενείς τους στο δημόσιο. Εμείς, λοιπόν, αυτή την προκλητική πρακτική την καταργούμε, με τη ρητή, αυστηρή και κατηγορηματική απαγόρευση να μην προσλαμβάνονται συγγενείς στο δημόσιο από όλα τα κυβερνητικά στελέχη», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα Νότια της Β’ Αθηνών.

Δείτε την ομιλία του Κ. Κυρανάκη:Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.