Διακανονισμός 300 εκατ. ευρώ της HSBC με το Βέλγιο

featured image

Σε διακανονισμό ύψους περίπου 294,4 εκατ. ευρώ με το Βέλγιο για να κλείσει έρευνα για φορολογική απάτη κατέληξε, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η ελβετική θυγατρική της τράπεζας HSBC.

Με το ποσό αυτό κλείνει η έρευνα που ξεκίνησε το 2014 για «σοβαρή φορολογική απάτη» και «ξέπλυμα χρήματος», όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία στις Βρυξέλλες.

«Η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου και αυτό θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο» δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας σε συνέντευξη Τύπου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν σε ανακοίνωση ότι η HSBC «κατηγορήθηκε από την εισαγγελία το 2014 για σοβαρή και οργανωμένη απάτη, πλαστογραφία και παραποίηση εγγράφων, ξέπλυμα χρήματος και παράνομη χρήση χρηματοοικονομικών μεσολαβητών». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η HSBC βοήθησε και ενθάρρυνε τη φορολογική απάτη δημιουργώντας υπεράκτιες εταιρίες στον Παναμά και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους στην Καραϊβική για πλούσιους Βέλγους πελάτες της «με μοναδικό σκοπό την απόκρυψη χρημάτων».

Εκπρόσωπος της HSBC αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Πάνω από 1.000 Βέλγοι φορολογούμενοι μπορεί να χρησιμοποίησαν τα παράνομα συστήματα της HSBC, ανέφεραν οι εισαγγελείς σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η τράπεζα εξυπηρετούσε πελάτες που δραστηριοποιούνταν κυρίως στο εμπόριο διαμαντιών στην Αμβέρσα.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.