Αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο στο Τορόντο η Μαρία Σάκκαρη

featured image

Ένα δικό της παιχνίδι μέσα από τα χέρια της έχασε η Μαρία Σάκκαρη στο Τορόντο και έτσι αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο του Rogers Cup.

Η Ελληνίδα πήρε το 1ο σετ (6-4) από την Άλισον Ρισκ αλλά η επικίνδυνη Αμερικανίδα κέρδισε με 6-2 και με 7-6 (7) τα 2 επόμενα και πήρε εκείνη το εισιτήριο για τον 2ο γύρο όπου θα παίξει με την Καρολίνα Πλίσκοβα.

Ο αγώνας κράτησε 2.20 λεπτά και η Μαρία Σάκκαρη είχε τεράστια ευκαιρία να τον κερδίσει αφού στο τάι μπρέικ του 3ου σετ προηγήθηκε με 6-3. Ενώ ήθελε ένα μόλις πόντο για την πρόκριση η αντίπαλος της «σβήνει» τα 3 ματς πόιντ, ισοφαρίζει σε 6-6 και θα προηγηθεί με 7-6.

Η Σάκκαρη «σβήνει» ματς πόιντ αλλά θα υποστεί μίνι μπρέικ στο 8-7 και όλα θα τελειώσουν. Η Αμερικανίδα που είναι στο Νο37 διανύει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της και μετά τη νίκη της χτύπησε από χαρά την κοιλιά της.

Οι πόντοι ήταν 105-97 υπέρ της Ρισκ ενώ η Μαρία είχε 8-4 διπλά λάθη αλλά και 9-3 άσους. Η Σάκκαρη τελείωσε με 3/7 μπρέικ πόιντ και η αντίπαλος της με 4/13.

Επόμενος σταθμός για την Μαρία θα είναι το Western & Southern Open που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στο Σινσινάτι.

O αγώνας

Στο 1ο σετ η Μαρία Σάκκαρη έχει συνεχώς το προβάδισμα και κρατάει το σερβίς.  «Σβήνοντας» μπρέικ πόιντ της Ρισκ θα φτάσει στο 2-1 και με 2 άσους στο 3-2.

Στο 7ο γκέιμ η Αμερικανίδα θα προηγηθεί με 40-15 και θα φτάσει πολύ κοντά σε μπρέικ αφού η αντίπαλος της είχε 2 διπλά λάθη.  Η Σάκκαρη όμως επιστρέφει και κερδίζει το γκέιμ (4-3). Η Αμερικανίδα θα ισοφαρίσει σε 4-4 αλλά με 2 σερί γκέιμ η Σάκκαρη θα κερδίσει το σετ με μπρέικ.

Η Μαρία είχε 4-1 άσους και 4-1 διπλά λάθη και η αντίπαλος της 0/3 μπρέικ πόιντ.  Ότι δεν κατάφερε η Ρισκ σ" όλο το 1ο σετ το έκανε στο 1ο γκέιμ του 2ου αφού άνοιξε το σετ με μπρέικ.

Με... αέρα θα φτάσει στο 0-2 αλλά η Σάκκαρη θα μειώσει σε 1-2. Με μπρέικ η Μαρία θα ισοφαρίσει σε 2-2 και με μπρέικ η Αμερικανίδα θα προηγηθεί με 2-3 και στη συνέχεια με 2-4.  Στο 1ο σετ η Ρισκ δεν πέτυχε μπρέικ αλλά στο 2ο έφτασε τα 3 στο 2-5 και ισοφάρισε (6-4).

Η Σάκκαρη ανοίγει το 3ο σετ με κερδισμένο γκέιμ αλλά η Ρισκ ισοφαρίζει με ευκολία.

Στην πιο σημαντική καμπή του σετ η Σάκκαρη θα φτάσει σε μπρέικ και από το 2-2 θα προηγηθεί πλέον με 4-2. Η Ρισκ θα μειώσει με μπρέικ σε 4-3. Στο 8ο γκέιμ η Ρισκ έχει 2 διπλά λάθη, η Σάκκαρη έχει ευκαιρία για μπρέικ, αλλά η Αμερικανίδα ισοφαρίζει σε 4-4.

Η Μαρία «σβήνει» την ευκαιρία για μπρέικ της Άλισον και θα φτάσει στο 5-4 αλλά η απάντηση θα είναι άμεση για το 5-5.  Με ψυχραιμία η Σάκκαρη θα προηγηθεί με 6-5 αλλά θα ισοφαριστεί σε 6-6 και έτσι ο αγώνας θα οδηγηθεί στο τάι μπρέικ.

Η Σάκκαρη θα προηγηθεί με 3-1 θα ισοφαριστεί σε 3-3 αλλά θα πάρει 3 συνεχόμενους πόντους για το 6-3. Η Ρίσκ «σβήνει» τρία ματς πόιντ και μειώνει σε 6-6.

Με σερί 4-0 θα προηγηθεί με 7-6 αλλα η Σάκκαρη «σβήνει» το ματς πόιντ και  θα ισοφαρίσει σε 7-7.  Τελικά η Αμερικανίδα με μίνι μπρέικ θα κάνει το 8-7 και με το σερβίς της θα πάρει το σετ και το παιχνίδι.

Πηγή: gazzetta.grΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.