Τουρκία: Αυτή είναι η πόλη που δεν θρήνησε ούτε έναν νεκρό από τον σεισμό – Τι λέει ο δήμαρχος

featured image


Την ώρα που τα θύματα του φονικού σεισμού στην Τουρκία ξεπερνούν τα 33.000, μια πόλη 42.000 κατοίκων στην επαρχία Χατάι δεν θρήνησε ούτε έναν νεκρό στα περίχωρά της από ολική κατάρρευση κτιρίου.

«Η Ερζίν είναι μια πόλη 42.000 κατοίκων σε απόσταση 15 χλμ. από την πόλη Οσμανίγιε, 110 χλμ. από την πόλη Χατάι και πολύ κοντά στα Άδανα. Εντούτοις δεν χάσαμε ούτε έναν άνθρωπο ούτε και έχουμε τραυματίες. Οι μόνες απώλειες είναι κάτοικοι της πόλης μας που βρίσκονταν σε γειτονικές περιοχές» δήλωσε στο Euronews ο δήμαρχος της πόλης Οκές Ελμάσογλου.

Το «κατόρθωμα» της Ερζίν έρχεται σε αντίθεση με τις καταγγελίες για άναρχες κατασκευές στις υπόλοιπες επαρχίες που επλήγησαν από τον σεισμό, όπου τα κτίρια κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι θάβοντας αρκετούς ανθρώπους μέσα στα χαλάσματα.

«Δεν έχουμε συντρίμμια. Δεν έχουμε τραυματισμούς ή απώλειες ζωών λόγω του σεισμού. Ωστόσο, οι άνθρωποί μας σε μέρη όπως το Ισκεντερούν έχουν χάσει τη ζωή τους. Το Ερζίν είναι τυχερό από αυτή την άποψη. Έχουμε κτίρια με μικρές και μεσαίες ζημιές. Έχουμε μερικά κτίρια με σοβαρές ζημιές. Αλλά αυτά είναι κάποια φυσιολογικά αποτελέσματα δύο μεγάλων σεισμών 7,8 και 7,7 Ρίχτερ. Η πλειονότητα των μονοκατοικιών στην περιοχή επίσης παίζει τον ρόλο της στο ότι δεν θρηνήσαμε θύματα», είπε ο δήμαρχος μιλώντας στο CNN Turk.

«Δεν συμβιβάστηκα στο κομμάτι των κανόνων δόμησης»



Σημειώνοντας ότι κανένα κτίριο δεν καταστράφηκε από τον σεισμό, ο δήμαρχος της Ερζίν δήλωσε: «Το κτιριακό δυναμικό δεν διαμορφώθηκε μόνο στη δική μου περίοδο. Θέλω να πω ότι, από την πλευρά μου, δεν συμβιβάστηκα σε αυτό το θέμα με κανέναν τρόπο. Δεν επέτρεψα ούτε μία παράνομη κατασκευή. Λάβαμε μέτρα εναντίον όσων δεν συμβιβάστηκαν με τους κανόνες δόμησης της περιοχής. Πήραμε απόφαση κατεδάφισης και ενημερώσαμε την Εισαγγελία με συνοπτικές διαδικασίες για όσους έχτιζαν άναρχα».

Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας στο κτιριακό»

Ο Ελμάσογλου επισήμανε στο CNN Turk ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας στο κτιριακό δυναμικό στην Τουρκία.

«Προσπαθούμε να παρεμβαίνουμε στους ελέγχους ζωνών όσο μπορούμε και να μην τους παρακάμπτουμε. Αυτά είναι τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Η Τουρκία χρειάζεται μια συνολική αλλαγή νοοτροπίας. Αυτή η αλλαγή νοοτροπίας είναι ότι οι πολίτες μας δεν θα πρέπει πλέον να περιμένουν παραχωρήσεις από το κράτος για παράνομες κατασκευές, κακές κατασκευές, δεν θα πρέπει να καταφεύγουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες».

 





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.