«Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι κάτω από το κρεβάτι» - Θρήνος για το ζευγάρι Ελλήνων στην Αντιόχεια

featured image


Νεκρό εντοπίστηκε, από τουρκικά συνεργεία, το ζευγάρι ελληνικής καταγωγής που αναζητούνταν στα χαλάσματα της πολυκατοικίας, όπου διέμεναν στην Αντιόχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό συνεργείο εντόπισε αρχικά το πτώμα του άνδρα κάτω από τόνους τσιμέντου, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε και το σώμα της γυναίκας.

Ο Γιώργος και η Ντίνα Αντύπα έμεναν στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που κατέρρευσε τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά το φονικό σεισμό που συντάραξε την Τουρκία και τη Συρία.

Το απόγευμα της Παρασκευής γράφτηκε ο τραγικός επίλογος, με τον γαμπρό του ζευγαριού να βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αναγνωρίσει τις σορούς των δικών του ανθρώπων. Συγκινημένος ο γαμπρός του ζευγαριού δήλωσε πως «μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν κάτω από το κρεβάτι, μαζί, αγκαλιασμένοι. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Ο Θεός ας αναπαύσει τις ψυχές τους».



Για την ανεύρευση τους είχε κινηθεί η 1η ΕΜΑΚ που βρέθηκε στην Αντιόχεια όμως την Παρασκευή το πρωί αποφάσισε να σταματήσει τις έρευνες στο σημείο καθώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες δεν είχε εντοπιστεί κανένα σημάδι ζωής, ούτε από τις έρευνες των ανδρών της ΕΜΑΚ, ούτε και από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Η ΕΜΑΚ με γεώφωνα, θερμικές κάμερες με μικρόφωνα, διασωστικά σκυλιά και δύο ειδικού τύπου οχήματα, ερεύνησε στα συντρίμμια με την ελπίδα να εντοπίσει το άτυχο ζευγάρι. Όπως έγινε γνωστό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την πυροσβεστική, ο ένας διασώστης είχε μπει μέσα στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος της εξαώροφης πολυκατοικίας όπου διέμενε το ζευγάρι προσπαθώντας να τους εντοπίσει.

Λίγο αργότερα, η επιχείρηση της ελληνικής αποστολής σταμάτησε καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη ζωής, και τα τουρκικά συνεργεία προχώρησαν σε «εκκαθάριση» του χώρου με σκαπτικά εργαλεία που δεν κάνουν διάτρηση.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.