Επιβάτης πτήσης υπέστη ανακοπή – Σώθηκε καθώς στο αεροπλάνο… επέβαιναν 56 καρδιολόγοι

featured image


Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας επιβάτης των σκανδιναβικών αερογραμμών «SAS», ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ βρισκόταν στους αιθέρες, πάνω από τον Βόρειο Πόλο.

Ο Δανός πιλότος Χένρικ Νίλσεν του αεροσκάφους προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του, καθώς ήξερε ότι η ζωή του επιβάτη κρέμεται από μία κλωστή, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild επικαλούμενη τη συνέντευξή του πιλότου σε εφημερίδα της πατρίδας του.

Κι όταν ενημερώθηκε από τις αεροσυνοδούς ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν όχι ένας, ούτε δύο αλλά 56 καρδιολόγοι που πήγαιναν σε ιατρικό συνέδριο στο Λος Άντζελες, δεν πίστευε στα αυτιά του.

Στη διάρκεια της καριέρας του, όπως ο ίδιος αναφέρει στη δανέζικη εφημερίδα «Ekstra Bladet», μιλώντας για την συναρπαστική δουλειά του και τις αγχωτικές καταστάσεις που έχει κληθεί πολλές φορές να αντιμετωπίσει, ο πιλότος Χένρικ Νίλσεν αφηγείται την πιο αξέχαστη εμπειρία του, η οποία είχε αίσιο τέλος.

Το αεροσκάφος του είχε αναχωρήσει από τη Στοκχόλμη με προορισμό το Λος Άντζελες, και όταν βρισκόταν σχεδόν πάνω από τον Βόρειο Πόλο, το πλήρωμα καμπίνας τον ενημέρωσε ότι ένας επιβάτης μόλις είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή.



«Αυτό ήταν το χειρότερο δυνατό timing. Όλα ήταν μακριά. Ψάξαμε για το πλησιέστερο αεροδρόμιο, αλλά το πιο κοντινό απείχε τέσσερις ώρες. Στη συνέχεια όμως ήρθαν τα ευχάριστα – πλην όμως απροσδόκητα- νέα από τις αεροσυνοδούς. Με ενημέρωσαν ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 56 καρδιολόγοι από τη Στοκχόλμη και το Όσλο! Πήγαιναν σε ιατρικό συνέδριο στο Λος Άντζελες», υποστηρίζει ο πιλότος και προσθέτει: «Η αεροσυνοδός δεν πρόλαβε καν να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον άνδρα που χαροπάλευε αφού οι γιατροί έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Αφότου σταθεροποίησαν την κατάστασή του, στη συνέχεια μας εξήγησαν λεπτομερώς τι συνέβη στον άνδρα».

«Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε τελικά στο Λος Άντζελες, τον περίμενε ασθενοφόρο», λέει ο Δανός πιλότος και προσθέτει: «Έπρεπε να πάει αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά πρώτα οι διασώστες τον μετέφεραν στο Παλμ Σπρινγκς, εκεί όπου είχε προγραμματίσει το πάρτι γενεθλίων του. Αφού όμως αισθανόταν καλά, πήγε στο πάρτι που είχε οργανώσει ο ίδιος για να γιορτάσει τα 40α γενέθλιά του».





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.