Ρούλα Πισπιρίγκου: Την «καίνε» οι καταθέσεις των γιατρών του Καραμανδάνειου

featured image


«Άλλα μας έλεγε και άλλα βλέπαμε» λένε οι γιατροί του Καραμανδάνειου, με τις καταθέσεις των οποίων συνεχίζεται σήμερα (28/2) η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Το δικαστήριο θα ακούσει τους γιατρούς που εξέτασαν την Τζωρτζίνα τόσο στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου της Πάτρας όσο και εκείνους της ΜΕΘ Παίδων, στην οποία νοσηλεύτηκε το 9χρονο παιδί.

Την περασμένη Παρασκευή στο βήμα του δικαστηρίου βρέθηκε η παιδίατρος που υποδέχθηκε την Τζωρτζίνα στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου της Πάτρας στις 8 Απριλίου του 2021, όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου την πήγε εκεί αναφέροντας περιστατικό σπασμών.

H παιδίατρος Μένια Γράψα είπε πως εξέτασε την Τζωρτζίνα και καθώς εμφάνιζε μία καλή εικόνα, δεν πείσθηκε ότι εκδηλώθηκαν σπασμοί όπως της είπε η μητέρα και έτσι έκρινε ότι πρέπει να γίνουν εξετάσεις.

Έρευνα για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη

Παράλληλα, εντολή για την διενέργεια έρευνας σχετικά με τη δημοσιοποίηση σε λογαριασμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του εν διαστάσει συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη, μέσα από τη δικαστική αίθουσα έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η Εισαγγελία έδωσε άμεσα παραγγελία στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό των δραστών και την εφαρμογή της διαδικασία του Αυτοφώρου για κάθε υπαίτιο.



Πάτρα: Στο «μικροσκόπιο» το μήνυμα της κατηγορούμενης μητέρας

Ένα από τα μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψη της κατηγορούμενης αφορούσε σε επικοινωνία της με μια χαρτορίχτρα στην Πάτρα.

Το μήνυμα εστάλη μία ημέρα μετά την απόφαση του Μάνου Δασκαλάκη να φύγει από το σπίτι στις 15 Ιανουαρίου. Η κατηγορουμένη ενημέρωσε τη χαρτορίχτρα ότι έχει μαζέψει τα πράγματα του.

Πάτρα: «Στην Τζωρτζίνα δεν είχε προκύψει κάτι παθολογικό»

Η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας έχει μπει στην ουσία της με την εξέταση των γιατρών που είδαν το παιδί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021.

«Ανεξήγητη η ανακοπή», κατέθεσε η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής, «η μητέρα δεν με έπεισε για τους σπασμούς», ισχυρίστηκε μία άλλη παιδίατρος.

Ο επόμενος μάρτυρας είναι ο γιατρός που εξέτασε το παιδί τη δεύτερη ημέρα νοσηλείας του. Στην πρώτη κατάθεση στην ανακρίτρια είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε προκύψει κάποιο παθολογικό εύρημα.

«Ρώτησα τη μικρή εάν θέλει να φάει και μου απάντησε θετικά. Οπότε έγινε έναρξη ελαφράς σίτισης. Κατά την απογευματινή εξέταση το παιδί ήταν σε καλή γενική κατάσταση και χωρίς ευρήματα από την αντικειμενική εξέταση και χωρίς να αναφέρει ενοχλήσεις από τη κοιλιά. Από εκείνη τη στιγμή δεν ξαναεξέτασα το παιδί», είχε δηλώσει.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.