Βρώμικα παιχνίδια των Τούρκων με τη βοήθεια που προσέφερε η Κύπρος

featured image


Σίριαλ έχει καταντήσει η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο στη σεισμόπληκτη Τουρκία, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν εκεί καθημερινά, με την τουρκική κυβέρνηση να αρνείται εκ νέου να υποδεχτεί τους Κύπριους διασώστες!

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου Δημήτρης Δημητρίου σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, η κυπριακή αποστολή η οποία επρόκειτο να συμβάλλει στις προσπάθειες διάσωσης όσων επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό, δεν αναχώρησε, τελικά, για την Τουρκία, αφού οι Τούρκοι ειδοποίησαν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας πως οι ανάγκες της χώρας έχουν -για την ώρα τουλάχιστον- καλυφθεί.

Ο κος Δημητρίου τόνισε πως η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετώπισε το θέμα καθαρά από την ανθρωποκεντρική του πλευρά και ήταν από την αρχή έτοιμη να βοηθήσει, χωρίς την παραμικρή πολιτική διάσταση. Σημειώνεται πως η αποστολή της Κύπρου που ήταν έτοιμη να αναχωρήσει για την Τουρκία αποτελείτο από 17 άτομα.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 Κύπρου ανέφερε ότι αν και δυσκολευτήκαν να βρουν τον τρόπο μεταφοράς της ομάδας στην Τουρκία, τελικά τους ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να δεχθούν την αποστολή. Σύμφωνα με τον κ. Κασουλίδη αναμένεται επίσημη δήλωση από πλευράς Τουρκίας, η οποία θα λέει ότι δεν χρειάζονται άλλες ομάδες διάσωσης.



Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι χθες Τετάρτη είχε γνωστοποιηθεί πως η κυπριακή βοήθεια είχε γίνει αποδεκτή από τους Τούρκους, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών να αναφέρει πως «η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε προ ολίγου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία».

Σύμφωνα, πάντως, με σχετικές πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πίσω από τη νέα «ευγενική» άρνηση της Τουρκίας να «κρύβεται» το ψευδοκράτος.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.