Μητσοτάκης: «Ο Μαρινάκης έχει ξεχάσει το ρόλο του..» (vid)

featured image




Στο πλαίσιο της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε με δηκτικό τρόπο στις χθεσινές δηλώσεις του μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Βρέντζου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και για τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Βρέντζος.

Σε ό,τι αφορά στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε πού ήταν η εγκληματική οργάνωση στην οποία αναφέρθηκε ο ερυθρόλευκος παράγοντας, όταν η ομάδα κατακτούσε με ευδιάκριτες διαφορές το πρωτάθλημα τα τρία προηγούμενα χρόνια.

«Εγκληματική οργάνωση, κατά τον εκπρόσωπο της ομάδος στο ποδόσφαιρο τα τελευταία τρία χρόνια εις βάρος του Ολυμπιακού, είμαι Ολυμπιακός προσωπικά. Πήρε τρία πρωταθλήματα αν δεν κάνω λάθος με 26, 19 και 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο τα τελευταία τρία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε; Αυτό ως προς το συγκεκριμένο σχόλιο το οποίο περιμένω να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από την διοίκηση της ομάδος», τόνισε αρχικά.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι «κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους τους, κάποιοι θεωρούν πως επειδή έχουν μία ομάδα, ή επειδή ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν αλλάζοντας από την μια μέρα στην άλλη την διαδρομή της χώρας. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως οι ρόλοι του καθενός είναι απολύτως ξεκαθαρισμένοι: η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση, εκλεγόμαστε από το λαό, θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας, δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι. Άρα το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά…».



«Πάντως τα Μέσα ενημέρωσης έχουν δικαίωμα να διατυπώνουν κριτική και άποψη, ιδιαίτερα όταν προκύπτουν θέματα μεγάλα για την Δημοκρατία. Σας το λέω γιατί κατηγορούνται και τα Μέσα ενημέρωσης και η κυβέρνησή σας, ότι είμαστε στην θέση 108», ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Όταν τα Μέσα είναι πραγματικά ανεξάρτητα κι όχι όταν αλλάζουν άποψη ανάλογα με την βούληση ή την άποψη της στιγμής του ιδιοκτήτη τους. Αυτό δεν είναι ελεύθερη δημοσιογραφία. Και είστε δημοσιογράφος και το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά. Ο δημοσιογράφος έχει την άποψή του, είναι ταγμένος, είναι φιλικά διακείμενος προς την κυβέρνηση ή αρνητικά διακείμενος προς την κυβέρνηση. Έχουμε πολυφωνία στη χώρα μας. Κι επιτέλους να πούμε και κάτι για την περιβόητη λίστα; (σ.σ. για την θέση 108). Είστε δημοσιογράφος, και έμπειρος. Είμαστε σοβαροί; Στη χώρα που ο καθένας γράφει ό,τι θέλει και δημοσιεύει ό,τι θέλει. Στη χώρα που αν δείτε τα πρωτοσέλιδα του ημερήσιου Τύπου, τα πιο πολλά είναι σκληρά, επικριτικά προς την κυβέρνηση και προς εμένα. Συζητάμε πραγματικά για ελευθερία του Τύπου; Θα σας έλεγα ότι μάλλον το ανάποδο πρόβλημα έχουμε. Με την έννοια ότι υπάρχουν εφημερίδες – ο Θεός να τις κάνει- οι οποίες συνιστούν ουσιαστικά έναν δημοσιογραφικό οχετό. Με έχουν κατηγορήσει ανοιχτά ότι είμαι παιδεραστής υιοθετώντας μια τάση του διαδικτύου η οποία είναι πολιτικά υποκινούμενη, απέναντι στις οποίες και στην οποία εφημερίδα, ουσιαστικά, είμαι απροστάτευτος. Ποια ελευθερία του Τύπου συζητάμε ότι δήθεν υπονομεύεται στη χώρα μας;», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.