Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Γυναίκα με μαντίλα και παντελόνι παραλλαγής η βασική ύποπτη της βομβιστικής επίθεσης

featured image


Παρά το γεγονός ότι ουδείς, μέχρι στιγμής, έχει αναλάβει την ευθύνη της αποψινής, πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης στην πλέον πολυσύχναστη περιοχή της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκίατόσο ο Ταγίπ Ερντογάν, όσο και ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, δηλώνουν πεπεισμένοι πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Μάλιστα, ο Οκτάι έκανε λόγο για μια γυναίκα, η οποία, σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί, φέρεται να πυροδότησε μια βόμβα, την οποία μετέφερε σε σακίδιο ή τσάντα, έξω από γνωστό πολυκατάστημα. «Διαπιστώθηκε ότι μια γυναίκα δράστις πυροδότησε τη βόμβα. Το περιστατικό ερευνάται και γίνονται οι απαραίτητες αξιολογήσεις. Μέχρι στιγμής, έχουμε χάσει έξι άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα στο σημείο της επίθεσης. Έχουμε 81 τραυματίες. Η έρευνα στον τόπο του εγκλήματος συνεχίζεται με ταχύτητα. Θα φτάσουμε στο τέλος πολύ σύντομα. Όποιος βρίσκεται από πίσω, θα λογοδοτήσει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης σε δημοσιογράφους.

«Ο λαός μας μπορεί να είναι βέβαιος ότι οι ένοχοι πίσω από την επίθεση θα λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει», τόνισε από την πλευρά του ο Ερντογάν σε δηλώσεις του, λίγο πριν φύγει για Ινδονησία, προκειμένου να παραστεί στη νέα σύνοδο κορυφής των G20.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες που μεταδίδει το Al Jazeera αναφέρουν ότι στην επίθεση συμμετείχαν μία γυναίκα και δύο άνδρες, οι οποίοι και αναζητούνται. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα άφησε μια τσάντα στο σημείο, η οποία και εξερράγη στιγμές μετά την αποχώρησή της. Ακόμη, στις αναφορές για τους δύο άλλους υπόπτους, γίνεται λόγος για νεαρούς άνδρες, ηλικίας περίπου 20 ετών.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Μυστηριώδης εξαφάνιση γνωστής Τουρκάλας εκατομμυριούχου – Άφαντος ο σύντροφός της

Μη επαληθευμένα πλάνα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια γυναίκα να αφήνει μια τσάντα κοντά σε πεζούς, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε η έκρηξη. Ωστόσο, οι αρχές υπογράμμισαν ότι η έρευνα βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο. Την ίδια στιγμή, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας επέβαλε απαγόρευση στην τηλεοπτική κάλυψη της έκρηξης από τα τουρκικά ειδησεογραφικά μέσα, ενώ επιβλήθηκαν περιορισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θυμίζουμε πως η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα, γύρω στις 16.20 ώρα Ελλάδας (15.20 ώρα Τουρκίας), μπροστά από πολυκατάστημα στην κατάμεστη Μεγάλη Οδό του Πέρα (λεωφόρο Ιστικλάλ), το πλέον τουριστικό σημείο της Κωνσταντινούπολης, πολύ κοντά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του ελληνικού προξενείου της Πόλης. Πρόκειται για μια περιοχή (η συνοικία Μπέγιογλου στο ευρωπαϊκό τμήμα της τουρκικής μητρόπολης), η οποία όπως κάθε σαββατοκύριακο ήταν γεμάτη από πολίτες που έκαναν τα ψώνια τους, τουρίστες, αλλά και οικογένειες με μικρά παιδιά.



Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ασθενοφόρα και διασώστες για την παροχή των πρώτων βοηθειών στους τραυματίες, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε και διατάχθηκε από την Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης η άμεση διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της έκρηξης.

Κανείς δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την έκρηξη, αλλά στο πρόσφατο παρελθόν η Κωνσταντινούπολη και άλλες τουρκικές πόλεις έχουν γίνει επανειλημμένα στόχος από Κούρδους αυτονομιστές, ισλαμιστές μαχητές και άλλες οργανώσεις. Μια διπλή βομβιστική επίθεση έξω από γήπεδο ποδοσφαίρου της Κωνσταντινούπολης τον Δεκέμβριο του 2016 σκότωσε 38 άτομα και τραυμάτισε 155 σε μια επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ένα παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη για την πολύνεκρη έκρηξη

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό για την αποτρόπαια, όπως την χαρακτήρισε, επίθεση στην Τουρκία.

Ειδικότερα, στην ανάρτηση του ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνει: «Συγκλονισμένος και λυπημένος από την είδηση της αποτρόπαιας επίθεσης στην Τουρκία. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στον Πρόεδρο Ερντογάν και στον τουρκικό λαό. Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή τρομοκρατίας».

newsbreak.gr




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.