Τον... "κινέζο" έκανε ο Στόλτενμπεργκ στην επίθεση Ερντογάν κατά της Ελλάδας

featured image
Ο σουλτάνος κατηγόρησε την Ελλάδα για… επιθετικές ενέργειες και ο τουρκόφιλος ΓΓ του ΝΑΤΟ έπαθε αφωνία

Μετά την συνάντηση με τον Τσαβούσογλου, ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν και όπως ακριβώς αναμέναμε ακολούθησε επίθεση στην Ελλάδα, με τον Στόλτενμπεργκ να ακούει χωρίς να βγάλει άχνα! Είναι αυτό που λέει ο λαός μας, άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς…

Μάλιστα στη… ρομαντική τους συνάντηση στα νερά του Βοσπόρου -κεκλεισμένων των θυρών για τους δημοσιογράφους- ο σουλτάνος κατηγόρησε τη χώρα μας για επιθετικές ενέργειες! Και στη συνέχεια συζητήθηκε τόσο ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, όσο και το τριμερές μνημόνιο Τουρκίας-Σουηδίας-Φινλανδίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, για ακόμη μια φορά σε ρόλο… ειρηνοποιού, δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα της διπλωματικής κίνησης που πραγματοποίησαν στο υψηλότερο επίπεδο με τη Ρωσία και την Ουκρανία, ο διάδρομος σιτηρών άρχισε να λειτουργεί ξανά και τόνισε ότι είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό και να επιτευχθεί μια δίκαιη λύση.

Αναφερόμενος δε στις «επιθετικές ενέργειες» της Ελλάδας, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είναι αυτή που αυξάνει την ένταση στην περιοχή και ότι θα ήταν ωφέλιμο η Ελλάδα να ενεργήσει με κοινή λογική και να οδηγηθεί σε διάλογο! Δηλαδή ουσιαστικά να μας αναγκάσει το συμμαχικό ΝΑΤΟ να συρθούμε σε διαπραγματεύσεις που βολεύουν τα τουρκικά συμφέροντα!Ο εκβιασμός του Ερντογάν που θέλει ανταλλάγματα και όπως όλα δείχνουν, θα τα πάρει…

Η Τουρκία δεν θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ παρά μόνο αφού ληφθούν τα αναγκαία μέτρα από τις δύο αυτές χώρες, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Αποστρατικοποίηση των νησιών μας, το αίτημα της Άγκυρας στον Στόλτενμπεργκ!

«Ο πρόεδρος Ερντογάν υπογράμμισε ότι ο ρυθμός και η στιγμή της διαδικασίας επικύρωσης (…) θα καθοριστούν από τα μέτρα που έχουν ακόμη να λάβουν οι χώρες αυτές» ανέφερε η τουρκική προεδρία στην ανακοίνωσή της.

Ο Τούρκος πρόεδρος, που την Τρίτη θα υποδεχθεί στην Άγκυρα τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον, μπλοκάρει από τον Μάιο την ένταξη των δύο χωρών. Η Τουρκία κατηγορεί τη Φινλανδία και τη Σουηδία ότι προστατεύουν Κούρδους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), οργανώσεων που η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατικές.

Προκειμένου η Τουρκία να άρει τις αντιρρήσεις της, οι τρεις χώρες υπέγραψαν ένα μνημόνιο στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, τον Ιούνιο, που αφορά κατά κύριο λόγο το αίτημα της Άγκυρας για την έκδοση υπόπτων.

Ο Στόλτενμπεργκ «χαιρέτισε τα σημαντικά και συγκεκριμένα μέτρα που έχουν ήδη λάβει οι δύο χώρες για να εφαρμόσουν το μνημόνιο και υπογράμμισε ότι η ένταξή τους θα ενίσχυε το ΝΑΤΟ», ανέφερε η Συμμαχία στη δική της ανακοίνωση.

Χθες, στην κοινή συνέντευ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.