Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν τρόπους να «στριμώξουν» περισσότερο τη Huawei

featured image

Η Huawei όχι μόνο παίζει… μπάλα στον χώρο της τεχνολογίας ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, αλλά έχει πλέον αφήσει πίσω της πολλούς από τους ανταγωνιστές της. Ωστόσο, στις ΗΠΑ εξετάζουν τρόπους να «στριμώξουν» όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούν τον κινεζικό κολοσσό.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν για τις εξελίξεις στο ζήτημα αυτό, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν ακόμη τρόπους για την εφαρμογή περισσότερων περιορισμών στις πωλήσεις αμερικανικού υλικού στη Huawei Technologies, παρά τις αναρτήσεις του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και τα σχόλια που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα υπέρ των πωλήσεων προς την Κίνα.


Την Πέμπτη (20/02) πραγματοποιήθηκε μία κοινή συνάντηση μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών για τη συζήτηση ζητημάτων εθνικής ασφάλειας, αλλά και θεμάτων που σχετίζονται με τις αμερικανικές εξαγωγές υλικού προς την Κίνα. Σε αυτήν παρουσιάστηκαν και προτάσεις για τον περιορισμό των πωλήσεων μικροκυκλωμάτων που παράγονται στις ΗΠΑ στον τεχνολογικό κολοσσό, αλλά και ένα σχέδιο για να εμποδιστεί η εξαγωγή κινητήρων αεροσκαφών για το νέο επιβατικό αεροσκάφος που έχει στα σκαριά του το Πεκίνο.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.