Κορονοϊός στην Ελλάδα: Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό

featured image

Το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε και επισήμως το υπουργείο Υγείας, στην ενημέρωση που μόλις ολοκληρώθηκε.

«Αφορά επίσης γυναίκα που είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως η ιχνηλάτηση των επαφών της ασθενούς συνεχίζεται και προληπτικά ανεστάλη η λειτουργία σχολικών μονάδων στην Αττική.

Με την εισήγηση ειδικής ομάδας εμπειρογνωμόνων και τη σύμφωνη γνώμη της υπουργού Παιδείας, επεκτείνεται το μέτρο της προσωρινής αναστολής οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό λόγω των εξαιρετικών δυσκολιών στην ιχνηλάτηση επαφών επιβεβαιωμένων περιστατικών στο εξωτερικό.

«Συνεχίζουμε την επίπονη διαδικασία» της ιχνηλάτησης επαφών για τα προηγούμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα και την παρακολούθηση της υγείας των στενών επαφών, πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας, «όπου υπήρξε υποψία έως σήμερα έγινε εργαστηριακό έλεγχος που ήταν αρνητικός».

«Η αναστολή άλλων μαζικών συγκεντρώσεων στη χώρα δεν κρίνεται απαραίτητη, δεν υπάρχει ένδειξη συνεχιζόμενης μετάδοσης του ιού στην Ελλάδα. Ο λόγος που ανεστάλη το καρναβάλι είναι επιδημιολογικός, έχει να κάνει με τη συνάθροιση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και την πιθανότητα διασποράς στην επικράτεια περιστατικών μεταδόσεων της νόσου» συμπλήρωσε.


«Παρά το γεγονός ότι παγκοσμίως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν άτομα με συγκεκριμένα επιδημιολογικό ιστορικό έκθεσης ή ταξίδι σε συγκεκριμένη περιοχή, η επιδημία επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες, και παρουσιάζονται όλο και περισσότερο φαινόμενα μετάδοσης στην κοινότητα, όπου δεν υπάρχει σαφής πηγή προέλευσης. Ο κόσμος σιγά σιγά ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα» κατέληξε.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και αναφέρθηκε -όπως είπε- με ένα μήνυμα καθοριστικής σημασίας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που είναι αυτές οι οποίες φαίνεται ότι πλήττονται περισσότερο από τον κορονοϊό. Όπως επισήμανε, ο νέος ιός επηρεάζει τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα σε προχωρημένη ηλικία και γι» αυτό είναι αναγκαία η προστασία όλων μας προς αυτούς τους συμπολίτες μας.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής για όλη την κοινότητα, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες: «Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή επαφής των χεριών με μάτια, στόμα και μύτη, αποφυγή επαφών με άτομα που έχουν έστω και ήπια συμπτώματα κοινού κρυολογήματος και εμπιστοσύνη στους ειδικούς».

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αποχώρησαν αμέσως μετά τις δηλώσεις καθώς είναι προγραμματισμένη σύσκεψη με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Αφού ακούσει τις απόψεις των επιστημόνων από τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια, η κα Κεραμέως και ο ίδιος θα συναποφασίσουν για τον τρόπο που πρέπει λειτουργούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε περίπτωση που υπάρχει μαθητής, ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.