Κορονοϊός: Αρνητικά τέσσερα δείγματα από παιδιά στο ΑΧΕΠΑ

featured image

Αρνητικά βγήκαν τέσσερα βραδινά δείγματα από παιδιά για κορονοϊό, τα οποία σχετίζονταν με το νοσηλευόμενο παιδί στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Στη χώρα μας τα κρούσματα είναι τρία.

Πέρα από την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, που ήταν η πρώτη που βρέθηκε θετική στον ιό, επιβεβαιώθηκε πως και το παιδί της είναι θετικό στον ιό.

Ο γιος της 38χρονης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και οι γιατροί παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας το 105ο δημοτικό σχολείο, στο οποίο πηγαίνει το παιδί θα κλείσει για 14 ημέρες. Όπως έκανε δε γνωστό ο Σ. Τσιόδρας το παιδί δεν είχε πάει στο σχολείο του τη Δευτέρα και την Τρίτη είχε πάει εκδρομή.

Το τρίτο κρούσμα είναι μια 40χρονη γυναίκα που επέστρεψε από το Μιλάνο το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, ενώ συμπτώματα παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης. Αρχικά επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου και παρέμεινε για αρκετή ώρα στην απομόνωση των επειγόντων.


Στη συνέχεια αποφάσισε να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο, εκεί εισήχθη σε θάλαμο απομόνωσης απ’ όπου λαμβάνονται δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο και το πρωί της Πέμπτης διαπιστώθηκε ότι είναι θετική στον κορονοϊό.

Αργά το μεσημέρι, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την παρέλαβε από το ιδιωτικό θεραπευτήριο για να τη μεταφέρει στο «Αττικόν» που είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό.

Το τέταρτο κρούσμα αφορά Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο «Αττικόν». Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.