ΠΟΥ: Το ξέσπασμα της επιδημίας του Covid-19 λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις

featured image

Το ξέσπασμα της επιδημίας του Covid-19 «λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις», ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος του ιού στην Νιγηρία και την υποσαχάρια Αφρική. Σύμφωνα με τον Οργανισμό ο ιός μπορεί να πλήξει τις περισσότερες «αν όχι, όλες τις χώρες».

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λίντμάιερ δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γενεύη ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξετάζει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ορισμένα άτομα αναμολύνονται από τον ιό Covid-19, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εξακριβωθεί πώς γίνονται τα τεστ. Γενικώς, ένα άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό θα έχει ανοσία, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.


Ο Ιταλός, που είναι το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη Νιγηρία, δεν εξετάστηκε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Λάγκος και κυκλοφόρησε σε ολόκληρη την οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας προτού ασθενήσει και πάει σε νοσοκομείο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Οσάγκιε Εχανίρε.

Τώρα οι αρχές αναζητούν τους υπόλοιπους επιβάτες της πτήσης, αλλά και όλους όσους συνάντησε προτού τελικά νοσήσει.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.