Κορονοϊός: Ο Ιταλός στη Νιγηρία είχε κυκλοφορήσει σε όλο το Λάγκος

featured image

Ο Ιταλός, που είναι το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη Νιγηρία, δεν εξετάστηκε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Λάγκος και κυκλοφόρησε σε ολόκληρη την οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας προτού ασθενήσει και πάει σε νοσοκομείο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Οσάγκιε Εχανίρε.

Ο Ιταλός, που εργάζεται στη Νιγηρία, έφτασε στο Λάγκος από το Μιλάνο στο βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου και δεν είχε συμπτώματα όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο του.

«Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και δεν παρουσιάζει ανησυχητικά συμπτώματα», διαβεβαίωσε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι νοσηλεύεται σε κέντρο που ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες.

Τώρα οι αρχές αναζητούν τους υπόλοιπους επιβάτες της πτήσης, αλλά και όλους όσους συνάντησε προτού τελικά νοσήσει.


Το Λάγκος είναι μια μεγαλούπολη 20 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία πριν από έξι χρόνια είχε πληγεί από την επιδημία του ιού Έμπολα. Αυτό εξάλλου είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού στην υποσαχάρια Αφρική.

Η Νιγηρία είναι η πιο πολυπληθής χώρα της Αφρικής, με σχεδόν 200 εκατομμύρια κατοίκους, είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη (σχεδόν 7.000 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) και μία από τις χώρες με το πιο ευάλωτο σύστημα υγείας παγκοσμίως.

Το 2014 όταν καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα από την επιδημία του Έμπολα στο Λάγκος είχε επικρατήσει πανικός στην πόλη. Τελικά μόνο επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους 19 που μολύνθηκαν από τον ιό αυτόν που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 11.000 ανθρώπων στη δυτική Αφρική μεταξύ του τέλους του 2013 και του 2016.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.