Ο κορονοϊός «αρρωσταίνει» τα σπορ στην Ιταλία

featured image

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει ο τρόμος που προκαλεί ο νέος κορονοϊός στην Ιταλία, στην οποία τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 230, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους επτά. Τα όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες, δημιουργούν προβληματισμό στις Αρχές, ενώ όλη η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Εκτός από την καθημερινότητα, σε σημαντικό βαθμό επηρεάζεται και έναν σημαντικός τομέας για τη γειτονική χώρα: ο αθλητικός. Υπενθυμίζεται πως, τα ματς της 25ης αγωνιστικής στη Serie A, Ελλάς Βερόνα – Κάλιαρι, Τορίνο – Πάρμα, Αταλάντα – Σασουόλο και Ίντερ – Σαμπντόρια δεν πραγματοποιήθηκαν.

Ωστόσο, δεν θα είναι οι μόνες αθλητικές δραστηριότητες στις οποίες θα μπει «στοπ». Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που είναι να πραγματοποιηθούν αυτήν την εβδομάδα στην Ιταλία -όπως όλα δείχνουν- θα γίνουν κανονικά, αλλά καθόλου βέβαιο δεν είναι τι θα συμβεί με τα ματς του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Ο επαναληπτικός αγώνας της φάσης των «32» του Europa League μεταξύ Ίντερ και Λουντογκόρετς, φαίνεται πως θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών το βράδυ της Πέμπτης (27/02, 22:00), ενώ κανονικά θα διεξαχθεί απόψε στην Καμπανία ο πρώτος αγώνας μεταξύ Νάπολι και Μπαρτσελόνα για τους «32» του Champions League. Πάντως, για καλό και για κακό, οι παίκτες του καταλανικού συλλόγου υποβλήθηκαν σε έλεγχο για τον ιό.


O Ιταλός αντιπρόεδρος της UEFA, Μικέλε Ούβα, με δηλώσεις του στο RAI Radio 1 και όπως τις μεταφέρει το ιταλικό Sky Sports, τόνισε ότι η μπάλα θα σταματήσει εξαιτίας του COVID-19, μονάχα εάν η κατάσταση επιδεινωθεί. «Είμαστε σε μια φάση αναμονής, όπου παρακολουθούμε την κατάσταση από χώρα σε χώρα. Προσπαθούμε να μην σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αυτό θα συμβεί μόνο σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί. Το ποδόσφαιρο πρέπει να ακολουθεί τις κυβερνητικές ενδείξεις των κάθε κρατών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η ισπανική εφημερίδα Marca και όπως αναπαράγουν τα αθλητικά media της Ιταλίας, τρεις οπαδοί της Βαλένθια που είχαν πάει να παρακολουθήσουν τον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας με την Αταλάντα, επίσης για τους «16» του Champions League, βρίσκονται υπό… υψηλή επιτήρηση, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να είναι φορείς του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι, η συγκεκριμένη αναμέτρηση είχε γίνει την προηγούμενη Τετάρτη (19/02), όχι στο Μπέργκαμο, που είναι η έδρα της ομάδας του Γκασπερίνι, αλλά στο Μιλάνο, την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, που αποτελεί το «κέντρο» του COVID-19 στη γειτονική χώρα.

Γενικά το ποδόσφαιρο έχει επηρεαστεί σημαντικά στη γειτονική χώρα, αλλά το μπάσκετ δεν πάει πίσω. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τζιάνι Πετρούτσι, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Αθλητισμού της Ιταλίας, αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την αναβολή του πρωταθλήματος, μέχρι νεωτέρας, εξαιτίας της έξαρσης του νέου κορονοϊού. Προς το παρόν, «στοπ» στη δράση μπαίνει για την προσεχή αγωνιστική.

Italian Basketball Federation (FIP) is expected to stop all the leagues this upcoming weekend due to coronavirus emergency in Italy.

“I will make it official after talking with the Minister Spadafora” FIP president Petrucci told agency Ansa

— Emiliano Carchia (@Carchia) February 25, 2020

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.