Γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο επειδή ξεχνούσε εύκολα και της βρήκαν ολόκληρο σκουλήκι στον εγκέφαλο

featured image


Γυναίκα παραπονέθηκε για λήθη και κατάθλιψη προτού οι γιατροί βγάλουν ένα στρογγυλό σκουλήκι 8 εκατοστών από τον εγκέφαλο της.

Ένα απίστευτο ιατρικό περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία, όταν μια γυναίκα αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο επειδή είχε παρατηρήσει μια ανεξήγητη λήθη και πίστευε ότι έπασχε από κατάθλιψη. Όταν οι γιατροί την εξέτασαν δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Ήταν μια συνηθισμένη μέρα στην πτέρυγα μολυσματικών ασθενειών του νοσοκομείου της Καμπέρα όταν ο Δρ. Sanjaya Senanayake δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από μία συνάδελφό του που του είπε: «Θεέ μου, δεν θα πίστευες αυτό που μόλις βρήκα στον εγκέφαλο αυτής της γυναίκας– και είναι ζωντανό και στριφογυρίζει». Η νευροχειρουργός, Δρ. Hari Priya Bandi, είχε μόλις βγάλει ένα παρασιτικό στρογγυλό σκουλήκι μήκους 8 εκατοστών από την ασθενή της.

Σύμφωνα με την guardian, η ασθενής, μια 64χρονη γυναίκα από τη νοτιοανατολική Νέα Νότια Ουαλία, εισήχθη για πρώτη φορά στο τοπικό νοσοκομείο στα τέλη Ιανουαρίου 2021 αφού ταλαιπωρούταν από κοιλιακού άλγους, διάρροιας, ξηρό βήχα, πυρετό και νυχτερινές εφιδρώσεις. .Μέχρι το 2022, τα συμπτώματά της περιελάμβαναν επίσης λήθη και κατάθλιψη, με αποτέλεσμα την παραπομπή στο νοσοκομείο της Καμπέρα. Μια μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου της αποκάλυψε ανωμαλίες που απαιτούσαν χειρουργική επέμβαση.

«Αλλά η νευροχειρουργός σίγουρα δεν πήγε εκεί σκεπτόμενη ότι θα έβρισκαν ένα σκουλήκι που στριφογυρίζει», είπε ο Senanayake. Η εκπληκτική ανακάλυψη ώθησε μια ομάδα στο νοσοκομείο να συγκεντρωθεί γρήγορα για να αποκαλύψει τι είδους σκουλήκι ήταν και, το πιο σημαντικό, να αποφασίσει για οποιαδήποτε περαιτέρω θεραπεία. «Ψάξαμε στα εγχειρίδια για όλους τους διαφορετικούς τύπους σκουληκιών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν νευρολογική εισβολή και ασθένειες», είπε ο Senanayake.

Η ασθενής του νοσοκομείου της Καμπέρα σηματοδοτεί την πρώτη παγκοσμίως περίπτωση εντοπισμού του παρασίτου σε ανθρώπους. Οι γιατροί και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ασθενής πιθανότατα μολύνθηκε με το παράσιτο όταν ασχολούταν με χόρτα ή αφού τα κατανάλωσε.

Η Senanayake είπε ότι η ασθενής έπρεπε να λάβει θεραπεία για άλλες προνύμφες που μπορεί να είχαν εισβάλει σε άλλα μέρη του σώματός της, όπως το συκώτι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.