Κύπρος: Πορτιέρηδες ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου Βρετανό τουρίστα

featured image


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το προσωπικό ασφαλείας του κλαμπ του έριξε καταιγισμό γροθιών στο κεφάλι και ένας από τους πορτιέρηδες φέρεται να πάτησε το αναίσθητο σώμα του, ενώ βρισκόταν στο πεζοδρόμιο.

Η ανησυχητική τάση των Βρετανών παραθεριστών που πέφτουν θύματα βίαιων συγκρούσεων με πορτιέρηδες νυχτερινών κέντρων σε μεσογειακούς προορισμούς έχει προκαλέσει ευρεία ανησυχία. Η πρόσφατη τραγωδία του Huseyin Mavideniz, ενός 29χρονου Βρετανού που φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από πορτιέρηδες στην Κύπρο, υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστεί η κατάχρηση εξουσίας στη σκηνή της νυχτερινής διασκέδασης.

Οι αναφορές αποκαλύπτουν ότι ο Huseyin Mavideniz υπέστη βίαιη επίθεση τις πρώτες πρωινές ώρες έξω από ένα κλαμπ της βόρειας Κύπρου. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το προσωπικό ασφαλείας του κλαμπ του έριξε καταιγισμό γροθιών στο κεφάλι και ένας από τους πορτιέρηδες φέρεται να πάτησε το αναίσθητο σώμα του, ενώ βρισκόταν στο πεζοδρόμιο. Παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κρατικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, με τραγικό τρόπο υπέκυψε στα τραύματά του κατά την άφιξή του.Το περιστατικό αυτό δυστυχώς δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Η ανησυχητική τάση των βίαιων διαπληκτισμών μεταξύ Βρετανών τουριστών και πορτιέρηδων σε μεσογειακά μέρη κλιμακώνεται. Σε μια πρόσφατη περίπτωση εμπλέκεται ο 18χρονος James Taylor, ο οποίος υπέστη άγρια επίθεση από πολλούς μπράβους σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στον Λαγανά της Ζακύνθου. Καταγεγραμμένοι σε σοκαριστικά πλάνα, οι πορτιέρηδες του επιτέθηκαν εναλλάξ βάναυσα, αφήνοντάς τον με μαυρισμένα μάτια, πρησμένο σαγόνι και διάφορα τραύματα.

Ο James αφηγήθηκε ότι η επίθεση προήλθε από μια αθώα πράξη: να σταθεί για λίγο σε μια καρέκλα για να βγάλει μια selfie με φίλους. Η δυσανάλογη αντίδραση των μπράβων αναδεικνύει τη σοβαρότητα του θέματος και την αδιάκριτη χρήση βίας από το προσωπικό του νυχτερινού κέντρου.

Καθώς τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται, οι φωνές ανησυχίας πληθαίνουν. Η Michelle Taylor, η συντετριμμένη μητέρα του James, έχει γίνει ηχηρή συνήγορος κατά αυτών των πράξεων βίας. Τόνισε ότι κανένας γονέας δεν πρέπει να ανησυχεί μήπως το παιδί του υποστεί τέτοια βιαιότητα ενώ βρίσκεται σε διακοπές. Η έκκλησή της για δράση βρίσκει ανταπόκριση στους γονείς παντού που επιθυμούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από κακό κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που θα έπρεπε να είναι περίοδος αναψυχής και απόλαυσης.

Η προβολή αυτών των οδυνηρών περιστατικών υπογραμμίζει την απόλυτη ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στον κλάδο της νυχτερινής διασκέδασης σε όλους αυτούς τους προορισμούς. Η αντιμετώπιση του διαδεδομένου ζητήματος της ανεξέλεγκτης βίας από τους πορτιέρηδες είναι υψίστης σημασίας για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας των τουριστών που επισκέπτονται αυτά τα δημοφιλή καλοκαιρινά σημεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.