Ξεχείλισε η οργή της Μάνας για το αδικοχαμένο γιο της Βαγγέλη Δραγατάκη

featured image


Αδιανόητος για μένα, ο τόπος που επέλεξε την παρουσίαση του έργου της η Δημοτική αρχή, στον θερινό κινηματογράφο “Ορφέα” , απέναντι από το σημείο που σκοτώθηκε το παιδί μου, ο Βαγγέλης Δραγατάκης, από ευθύνη των υπηρεσιών του Δήμου Αρταίων.

Άραγε τον θάνατο του παιδιού μου από τα φονικά κάγκελα μπαλκονιού απέναντι από το σημείο που κάνουν την παρουσίαση του έργου τους, θα τον συμπεριλάβουν στα μεγάλα έργα τους? Δεν είναι τυχαίο που διώκεται ο τότε υπεύθυνος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και νυν υποψήφιος με την ίδια παράταξη. Επικυρώνεται λοιπόν ότι ένα από τα πεπραγμένα είναι και η έλλειψη ενσυναίσθησης.

Κι ενώ έχουν σκοτωθεί τρία παλικάρια στην Άρτα στην περιφερειακή οδό από τα φονικά κάγκελα μπαλκονιού, έρχεται τώρα η δημοτική αρχή να παρουσιάσει το έργο της απέναντι από το σημείο που σκοτώθηκε ο γιος μου εξαιτίας τους. Ας φωτογραφηθούν και μπροστά στο εικόνισμα, εφόσον κι αυτό δικό τους έργο είναι….Πέντε άτομα (5) από το Δήμο Αρταίων και ένα (1) από την Περιφέρεια Ηπείρου κατηγορούνται για Ανθρωποκτονία από αμέλεια (συγκλίνουσα) για το θάνατο του 19χρονου Βαγγέλη Δραγατάκη. “Ανθρωποκτονία από αμέλεια (συγκλίνουσα) από πρόσωπα που είχαν την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αποτρέψουν το αξιόποινο αποτέλεσμα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο.

Και αναλύεται ως εξής “Οι κατηγορούμενοι είναι υπαίτιοι του ότι στην Άρτα, την 13-09-2020, ενώ είχαν την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση, απορρέουσα από νόμο σύμβαση και προηγούμενη επικίνδυνη ενέργειά τους να αποτρέψουν ορισμένο αποτέλεσμα, από (συγκλίνουσα) αμέλειά τους, ήτοι από ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΑΝ και κατά τις περιστάσεις μπορούσαν να καταβάλουν, ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΛΕΨΑΝ το αξιόποινο αποτέλεσμα της πράξης τους και ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΛΛΟΥ” Όσον αφορά τα κιγκλιδώματα, τα οποία φώναζα τόσα χρόνια ότι είναι ΦΟΝΙΚΑ και τα οποία είναι ακόμα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε(!), τοποθετημένα στην Περιφερειακή Οδό της Άρτας μας, ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΕΕΣ ΖΩΕΣ ΟΔΗΓΩΝ που περνούν από εκεί, το κατηγορητήριο αναφέρει ότι είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ, με τα εξής “Ο θάνατος του οδηγού Ευάγγελου Δραγατάκη θα είχε αποφευχθεί, εάν δεν είχαν τοποθετηθεί από τους κατηγορούμενους τα εν λόγω προστατευτικά μεταλλικά κιγκλιδώματα στο επίδικο σημείο, ήτοι στο πεζοδρόμιο της Περιφερειακής Οδού, τα οποία συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο του οδηγού.



Ειδικότερα, το εν λόγω κιγκλίδωμα είχε μεγάλο συντελεστή δυσκαμψίας, ήταν γωνιώδες, με αποτέλεσμα να μην δύναται να απορροφήσει την κινητική ενέργεια με παραμορφώσεις στο σώμα του. Είναι δε, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ, καθώς τα κιγκλιδώματα δεν αποτελούν σύστημα αναχαίτισης οχημάτων ή προστασίας των πεζών παρά μόνο απαγορεύουν τη διέλευση των πεζών”. Και κλείνει το κατηγορητήριο αναφέροντας ότι ο θάνατος του Ευάγγελου Δραγατάκη ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ, εάν, αντί των εν λόγω μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, είχαν τοποθετηθεί στηθαία ασφαλείας!!!

Ο γιος μου χάθηκε άδικα και θα μπορούσε τώρα να ζει, εάν οι υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων δεν είχαν πάρει την απόφαση να τοποθετήσουν ακατάλληλα κιγκλιδώματα στην Περιφερειακή Οδό της Άρτας!!! Για το κατηγορητήριο δεν θα πουν σίγουρα στον απολογισμό του έργου τους, όμως σίγουρα θα πουν για τη μελέτη για την ασφάλεια της περιφερειακής οδού, παρουσιάζοντάς την ως ένα έργο σημαντικό… Και θα είναι, αν υλοποιηθεί κάποια στιγμή, ήδη κοντεύουν δύο χρόνια από όταν δημοσιεύτηκε (Δεκέμβριος του2021).

Ο γιος μου τώρα θα σπούδαζε γιατρός, ήταν ένα πολύ καλό παιδί με αρχές και αξίες, πάντα βοηθούσε το συνάνθρωπο. Αυτό θέλω να κρατήσετε στην ψυχή σας, ότι όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους όχι από “εκδίκηση” που έχασα το παιδί μου, αλλά επειδή θέλω να σώσω όλους εσάς και τα παιδιά σας!!! Γιατί πριν το Βαγγέλη μου έχασαν τη ζωή τους άλλα δύο παλικάρια στην περιφερειακή οδό … Οπότε τώρα, αγωνίζομαι εγώ για όλους εσάς, για τα παιδιά σας, για να μην θρηνήσουμε εκεί κι άλλο θύμα!!!Όσο για τη ύβρις απέναντι στο νεκρό παιδί μου, ο Θεός και η ζωή η ίδια έχει αποδείξει ότι καμία ύβρις δεν μένει ατιμώρητη!





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.