Μαθεύτηκε η αιτία της τραγωδίας: Αυτή ήταν η βλάβη που «λαμπάδιασε» το αυτοκίνητο της 38χρονης Βέρας στην Κατερίνη

featured image


Θάνατος 38χρονης Βέρας: Εξονυχιστικά εξετάζουν οι Αρχές το αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας που απανθρακώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουλίου, ώστε να εξακριβώσουν πώς ακριβώς προκλήθηκε η φονική πυρκαγιά.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται, είναι να υπήρξε υπερθέρμανση του κινητήρα, η οποία πυροδότησε φωτιά στα καλώδια του οχήματος. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής στην οποία υποβλήθηκε η σορός της 38χρονης δείχνουν πως η οδηγός βρήκε φριχτό θάνατο καθώς υπέστη ολική απανθράκωση από τη φωτιά που προκλήθηκε στη μηχανή του αυτοκινήτου.

Τραγωδία στη Κατερίνη: Εισέπνευσε καπνό η άτυχη Βέρα

Αναφορικά με το πώς επήλθε ο θάνατος της 38χρονης Βέρας, η ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Ελένη Ζαγγελίδου, κατέληξε ότι η 38χρονη αρχικά εισέπνευσε τον καπνό και έχασε τις αισθήσεις της με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο ΙΧ που είχε τυλιχθεί στις φλόγες και να καεί ζωντανή.Ερωτηματικό, ωστόσο, παραμένει πως προκλήθηκε η φωτιά στο αμάξι της 38χρονης και μάλιστα ενώ αυτό κινούνταν για 300 μέτρα επί της οδού Φαρμάκη, κοντά στο Νοσοκομείο της Κατερίνης.

Τα στελέχη του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής κάνουν “φύλλο και φτερό” το καμένο ΙΧ και ένα από τα σενάρια που εξετάζεται, είναι να υπήρξε υπερθέρμανση του κινητήρα, η οποία πυροδότησε φωτιά στα καλώδια του οχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός πραγματογνώμονας που εξετάζει το αυτοκίνητο διέκρινε βλάβη στο ηλεκτρολογικό σύστημα πίσω από το ταμπλό του, η οποία ενδεχομένως να προκάλεσε ανάφλεξη στα καλώδια.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι η πυρκαγιά περιορίστηκε μόνο στην καμπίνα του οχήματος, με αποτέλεσμα οι καπνοί να πνίξουν την εγκλωβισμένη οδηγό του.

Παράλληλα, οι Αρχές βάζουν στο “μικροσκόπιο” και το σύστημα καύσης του ΙΧ καθώς το αυτοκίνητο ήταν μοντέλο 30ετιας και είχε γίνει μετατροπή καυσίμου από βενζίνη σε υγραέριο.

Μέχρι στιγμής, όμως, το ενδεχόμενο η πυρκαγιά στο μοιραίο αμάξι να προκλήθηκε από διαρροή καυσίμου ή εύφλεκτου υγρού απομακρύνεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.