«Ο Τσίπρας θα επιστρέψει με άλλο κόμμα»

featured image


Ο Λάκης Λαζόπουλος δεν μιλάει συχνά, αλλά όταν το κάνει εξακολουθεί να μην αφήνει τίποτε να πέσει κάτω. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΘΕΜΑ» αναλύει τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και τα λάθη του Αλέξη Τσίπρα.

Στο ερώτημα του Διονύσς Θανάσουλα εάν καλώς παραιτήθηκε ο Τσίπρας του επισημαίνει ότι «δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο» και όταν του λέω ότι θα μπορούσε να μείνει, δεν μασάει τα λόγια του: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 3%.

Προστέθηκε ένα κοινωνικό ρεύμα, άλλο ένα 30%. Αυτό ήταν ένα δεύτερο κόμμα και είναι πολύ περίεργο να ξεκινάει ένα 3% και να παίρνει άλλο ένα 30%. Αυτό το δεύτερο κόμμα σχεδόν το αγνόησε και επέστρεψε στη βάση του 3% για να κλαφτεί.

Ανέλυε το 3% τις απόψεις του 30% που δεν γνώριζε. Οπότε επειδή δεν εκφράστηκε αυτό το κόμμα, πουθενά με κανέναν τρόπο, σιγά-σιγά πήγαν ο καθένας εκεί που ήθελε».

Η συζήτηση στρέφεται στην επόμενη μέρα, στους υποψήφιους μνηστήρες για το αξίωμα και στο βάρος της διαδοχής του απερχόμενου προέδρου.



«Δεν ξέρω ποιος θα το σηκώσει. Κάποιος θα το σηκώσει γιατί είναι βαρύς ο “συγχωρεμένος”. (γέλια) Πάντως σίγουρα δεν θα ήθελα να είναι κάποιος από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ». Ο Διονύσης Θανάσουλας αναφέρει το όνομα Παύλος Πολάκης, του λέει απλά «εντάξει, δεν νομίζω», χωρίς να θέλει να εμβαθύνει περαιτέρω και συνεχίζω με την Εφη Αχτσιόγλου.

«Την βλέπω ως πιθανότερο διάδοχο, αλλά προέρχεται από την “Ομπρέλα”, το οποίο σημαίνει ότι προέρχεται από ένα μικρότερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο Τσακαλώτος που ευθύνεται για την οικονομική πολιτική που δεν ήταν καθόλου καλή. Ηταν δυσβάσταχτοι οι φόροι που έβαλε – και τους έβαλε ο Τσακαλώτος».

Οπότε το μόνο που απομένει λέει ο Διονύσης Θανάσουλας είναι να μάθει είναι η άποψή του για μια μελλοντική επιστροφή του Τσίπρα, για την οποία είναι σίγουρος ότι θα γίνει «με άλλο κόμμα».





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.